Lakša zapošljivost uz projekt „Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ“

PLAĆENI OGLAS

Zahvaljujući europskim projektima Slavonci su dobili prigodu svoja znanja besplatnim edukacijama proširiti na područje turističkog sektora te tako umjesto odlaska na sezonu, probati osigurati svoj ostanak kod kuće i svojim novostečenim obrazovanjem pridonijeti potencijalnom razvoju turizma.

S obzirom na to da Slavonija osim velikih turističkih kapaciteta nudi bezbroj mogućnosti razvoja u turizmu, a to je u okviru projekta „Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ“  prepoznalo i Tehničko učilište Vinkovci koje je u suradnji s partnerima – Učilištem Studium i tvrtkom Polet d.o.o. – najugroženijim dobnim skupinama na tržištu rada omogućilo obrazovanje u sektoru turizma na taj način olakšalo zapošljivost i konkurentost na tržištu rada.

Kroz ovaj projekt nezaposlene osobe dobile su mogućnost obrazovati se za programe Turističkog animatora u aktivnom turizmu, zatim Voditelja prodaje i marketinga u turizmu te Pratitelja u kulturnom turizmu. Uz snažnu komponentu praktičnoga rada sudionici su dobili uvid u način na koji mogu iskoristiti svoje znanje te primijeniti novostečene vještine. Također, praktično iskustvo učinit će ih konkurentnijim na tržištu rada i potaknuti njihovu zapošljivost.

Tako su polaznici pod vodstvom stručnih mentora praktične nastave posjetili Turistički ured grada Vinkovaca gdje su imali prigodu upoznati se s načinom rada ureda, obišli su znamenitosti najstarijega grada u Europi, ali i Vukovar, Vučedol, Ilok te su na taj način stekli iskustvo primjenjivo i u budućnosti.

– Predavanja su mi bila jako zanimljiva, itekako korisna, puna interakcije predavača i polaznika. Sve pohvale upućujem predavačima koji su nam iz vlastitih iskustava pokušali prenijeti svoje znanje, trudili se ukazati na ono što je bitno za dobru turističku ponudu i promociju turizma. Kao budući voditelj prodaje i marketinga u turizmu smatram kako će mi ova edukacija itekako koristiti u budućnosti, jer vidim koliko Vukovarsko-srijemska županija ima potencijala za razvoj turizma, te kako je malim sredinama, koja su bogata kulturom i tradicijom, potrebno napraviti dobru priču i promociju za privlačenje različite socio-ekonomske skupine – naglasila je Kristina Mrvičin, polaznica programa za Voditelja prodaje i marketinga u turizmu.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Tehničkog učilišta Vinkovci koji je nositelj projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije:

www.strukturnifondovi.hr