Leon Sopić (20) do ljeta u Cibaliji. Srećko Lušić: Pojačanje ili prinova? Ovisit će o mnogo faktora…

Trener Darko Jozinović i Leon Sopić

Leon Sopić, baš kako je i najavljeno, osvježit će redove vinkovačkog drugoligaša. Riječ je o 20-godišnjem stoperu, inače igraču pod ugovorom sa zagrebačkim Dinamom kojega su iz Maksimira prošle sezone posudili nizozemskog drugoligašu Emmenu, a prošle jeseni trećeligašu Trnju.

Nadolazeće proljeće 193 centimetra visoki Sopić će, pak, provesti na posudbi u Vinkovcima. Hoće li biti pojačanje ili tek prinova? Priupitali smo to Srećka Lušića, trenera kadetske momčadi Trnja koji ima određeni uvid u Sopićevu vrijednost…

– To će ovisiti o mnogo faktora, jedan od njih je prilagodba na novu sredinu. Znamo da je vinkovačka po mnogočemu vrlo specifična. Posrijedi je razvojan igrač, perspektivan, evo mu prilika za napredak, prilika da pomogne i sebi, i Cibaliji – rekao je Lušić.

Leon je, uzgred, sin Željka Sopića, negdašnjeg profesionalnog nogometaša koji je za Zagreb, Slaven Belupo i Lokomotivu nanizao 263 prvoligaška nastupa, za Borussiju M’gladbach još 50-ak, za Ahlen 126, a nakon igračke karijere otisnuo se u trenerske vode.