Ležaić, Šest i Merkaš za povijest; Borinci osvojili Kup ŽNS-VS!

Jarmina slavi! Borinci su osvojili Kup Županijskog nogometnog saveza vukovarsko-srijemskog i tako su zlatnim slovima ispisane stranice (u) povijesti jarminačkog nogometa! Nikad ranije ovako eminentan trofej nije završio u klupskim vitrinama. A nogomet se u Jarmini igra dugo, dugo…

U finalnom ogledu – odigranom na perfektnom jarminačkom travnjaku u jednako perfektnom ambijentu, Borinci su porazili trećeligaša Vuteks-Slogu nominalnog favorita koji je, doduše, u Jarminu doputovao oslabljen neigranjem nekih važnih igrača. No, to ne umanjuje zasluženost pobjede Borinaca koji su utakmicu otvorili visokim presingom, iskazujući angažman enormne razine i istovjetnu želju za trijumfom.

U prvom poluvremenu igralo se čvrsto, tvrdo, potpuno razumljivo imajući u vidu značaj ogleda. Bliži pogotku bili su domaći koji su neposredno uoči promjene strana zaprijetili preko Ležaića koji je s 15-ak metara ciljao kontra rašlje, ali vratar Memović zaplovio je zrakom kao Boeing i briljantnom obranom spasio je svoju mrežu.

Nastavak je donio kudikamo sadržajniji nogomet obogaćen s čak četiri pogotka. Prve dvije lopte završile su u Memovićevoj mreži i to u rasponu od samo 100-injak sekundi; Ležaić je sada ciljao bliži kut i „probio” gostujućeg vratara, a isti igrač odmah potom servirao je zicer Saši Šestu koji je rutinski zabio za 2:0! Zeleni su tada već jednu ruku stavili na pobjednički pehar…

Vukovarci su potom krenuli na sve, jer ništa su ionako već imali. Bojićev džoker s klupe Tijanić u 77. minuti nadmudrio je oba Prišćana; Domagoj je malo zakasnio u bloku, a Dalibor nije uspio neutralizirati Tijanićev hitac – 2:1. Bio je to pogodak kojim su gosti „priključeni na infuziju”…

No, završnicu su obilježila dva domaća aktera; vratar Prišćan s dvije fenomenalne obrane u istoj gostujućoj akciji, te Merkaš koji je zabio dojmljiv pogodak kojim su eliminirani svi upitnici!

Pehar namijenjen poraženom finalistu kapetanu Vuteks-Sloge Marku Jelečkom uručio je delegat utakmice Jurica Barbarić, dočim je pobjednički pehar završio u rukama Marina Ležaića, prvi čestitar bio je predsjednik ŽNS-VS Josip Kuterovac. Uzgred, oba finalista stekla su pravo nastupa u pretkolu Kupa Hrvatske u natjecateljskoj sezoni 2022/23.

Uz čestitke Borincima na trofeju i Vuteks-Slogi na tome što je dobrom igrom finale učinila dostojnim finala, čestitati valja i sucima. Nakon utakmice nitko ih nije spomenuo, što znači – sve je bilo OK. I jest, bravo za Zrna i suradnike!

BORINCI                      3

VUTEKS-SLOGA        1

JARMINA Igralište NK Borinci. Gledatelja 500. Sudac: Dino Zrno (Otok) 7. Pomoćnici: Kruno Šarić i Marko Nikolić (oba Županja). Četvrti sudac: Antonio Sabljić (Otok). Delegat: Jurica Barbarić (Vinkovci).

STRIJELCI: 1:0 – Ležaić (59), 2:0 – S. Šest (61), 2:1 – Tijanić (77), 3:1 – Merkaš (85).

BORINCI (4-2-3-1): Da. Prišćan 7,5 – K. D. Ileković 7, Pavičić 7, Do. Prišćan 7 (od 89. Netinger -), Jurišić 7 (od 90. A. Ileković) – Kiš 7,5, Brlečić 7 (od 55. Dumbovečak 7) – Tomić 7, Ležaić 8 (od 90. V. Šest -), Merkaš 7,5 – S. Šest 7,5. Trener: Marko Novoselac 7,5.

VUTEKS-SLOGA (4-3-3): Memović 5,5 – Filipović 6 (od 58. Dubravac 6), Popin 6,5, Jelečki 6, Jakovljević 5 – Laćarak 6, Bungulac 5,5, Mirosavljević 6,5 – Kosić 6 (od 88. Đukić – ), Križanović 6, Tunjić Lukić 6 (od 66. Tijanić 7). Trener: Đorđe Bojić 6.

Žuti kartoni: Laćarak (25), Bingulac (35), Tijanić (69), Jurišić (74), Mirosavljević (81), S. Šest (83), Do. Prišćan (89).

Crveni karton: Jakovljević (90).

Igrač utakmice: Marin Ležaić.