Ljeto na Vukovarskoj adi

Ovogodišnja sezona na Vukovarskoj adi, koja je započela 2. srpnja, ponovno nudi mnoštvo sadržaja, a kao i prethodne godine Grad Vukovar svim njezinim posjetiteljima osigurao je besplatan prijevoz svakoga dana od 10 do 20 sati.

U jeku sezone Vukovarsku adu posjetio je danas i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je tom prilikom istaknuo kako je „Vukovarska ada najljepša plaža u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja upravo tijekom ljetnih sezona pokazuje svu svoju raskoš i bogatstvo.

– Trenutni niski vodostaj Dunava Vukovarskoj adi daje posebnu ljepotu i raskoš. Zahvaljujući kvalitetnom radu i pripremama gradskih službi te patnera svih ovih godina ljeto na Vukovarskoj adi je prolazilo bez ikakvih problema. I ove sezone sve prolazi u najboljem mogućem redu, a osim Dunava, plaža i debele hladovine tu su i drugi sadržaji poput ugostiteljske ponuda te čitavog niza drugih društvenih i sportskih sadržaja – naglasio je Penava te pozvao građane i sve posjetitelje Vukovara da utočište od ljetnih vrućina pronađu na Vukovarskoj adi.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako Grad Vukovar u pripremu ljetne sezone na Vukovarskoj adi ulaže puno rada i truda.

– Grad Vukovar osigurao je besplatan prijevoz za sve posjetitelje, a da bi se ovo područje dovelo na potreban nivo za posjetu i uživanje tijekom ljetne sezone potrebno je najprije čitavo područje očistiti, što svake godine i činimo. Računajući sva ta sredstva, Grad Vukovar izdvaja i do pola milijuna kuna tijekom godine u ovu svrhu – rekao je Paloš.

Svi zainteresirani za miran ili aktivni odmor na Vukovarskoj adi sigurno mogu pronaći nešto za sebe, a brojni Vukovarci trenutno najtoplije dane u godini provode upravo ondje. Inače, ova prirodna ljepota Vukovara svrstana je i među deset najljepših i najzanimljivijih plaža u Hrvatskoj koje se nalaze uz rijeke i jezera.