„Ljubav djeci prije svega!”

U okviru Dječjeg tjedna u vinkovačkom Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci održana je dječja smotra na kojoj su posjetitelji imali prigodu pogledati dječje plesove te poslušati pjesme i recitacije. Vinkovački i komletinački mališani imali su prigodu pokazati što su naučili od prethodne smotre.

Organizaciju smotre, inače, autorski je potpisalo Društvo „Naša djeca“ Vinkovci. Uzgred, Dječji tjedan uvijek se održava u listopadu, posvećen je djeci i svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“, a održava se pod sloganom „Ljubav djeci prije svega!“.

Ovogodišnju smotru svojim su nastupom otvorili mališani Katoličkog dječjeg vrtića „Eden“ s recitacijom „Dijete ima pravo biti dijete“ i pripadajućom plesnom animacijom. Potom su pozornicom, redom, prodefilirali i posjetitelje oduševili polaznici dječjih vrtića „Pčelica“, „Lenije“, „Stribor“, „Vladimir Nazor“, „Budućnost“, „Naša radost“ i „Cvjetnjak“ te učenici nižih razreda osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića iz Vinkovaca, „Vladimir Nazor” Komletinci, te Vladimira Nazora iz Vinkovaca i Bartola Kašića, također iz Vinkovaca.