LJUDI, ČUDO STE Pater Horvat: Za obitelj stradalog Gorana prikupljen 18.961,61 euro!

Pogibija Gorana Šarića, koji je prošle subote smrtno stradao u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao i bivši ministar obrane Mario Banožić, ponukala je patera Stjepana Ivana Horvata na pokretanje akcije prikupljanja financijske pomoći za obitelj stradalog 40-godišnjaka iz Privlake iza kojega su ostale neutješne supruga Mirjana i dvije kćerkice. Odaziv na akciju bio je izuzetan, u samo tri dana brojni donatori uplatili su 18.961,61 euro!
 
– Od srca hvala svima koji su se uključili u ovu akciju, također i portalu Vinkulja.hr koji ju je promovirao. Ljudi, čudo ste! – napominje pater Horvat pa nastavlja:
 
– Neki su se, potpunim pravom, pitali zašto se novac prvo skupljao na moj račun. Odgovor leži u tome što neposredno nakon tragedije, u za njih nezamislivo teškim trenucima, nisam želio opterećivati obitelj s tim tehničkim stvarima. Jer, mnogo ljudi se javljalo s upitima o nekim dodatnim informacijama oko računa i uplata. Inače, na moj račun je uplaćen 9.631 euro, a preostali iznos na račun Mirjane Šarić s kojom sam kasnije naravno stupio u kontakt. Ona i kćeri Ela i Lana zahvaljuju svima koji misle na njih i daju im podršku u ovoj teškoj situaciji. 
 
Pater Horvat u zaključku dodaje:
 
– Naši prilozi Mirjani neće vratiti supruga, a Eli i Lani oca, ali siguran sam da ćemo im bar malo pomoći u daljnjem životu. Teška su vremena i nije lako darovati novac, a ponekad nam je neugodno uplatiti neki mali iznos. No, kako sam već ranije naglašavao, i 1 cent je mnogo ako je od srca. Nas puno s po malo može učiniti veliku stvar. Još jednom, hvala svima na ljubavi!
 
Obitelji Šarić i dalje se može pomoći. Evo podataka za uplatu: 
Mirjana Šarić
HR7124840083225855903