Lokalni Sinčićev asistent u EP-u Goran Kajkić želi biti gradonačelnik Vinkovaca!

Lokalni asistent Ivana Vilibora Sičnića u Europskom parlamentu Goran Kajkić na svom Facebook profilu dao je do znanja kako baš on stoji iza plakata „Vinkovci, dajte mi priliku“. Ovim plakatima Kajkić je započeo predizbornu kampanju za mjesto vinkovačkog gradonačelnika, a za istu funkciju se u javnosti kandidirao kao nezavisni kandidat i vinkovački odvjetnik Tihomir Posavčić.

Goran Kajkić, sada član Živog zida, dugo je vremena bio član Glavaševog HDSSB-a, a pred prošle lokalne izbore napustio je tu opciju i napravio vlastitu Listu mladih s kojom je osvojio svega  370 glasova (2,87%) te je od njega jedini lošiji rezultat ostvario HČSP čiju je listu nosio nedavno preminuli Željko Beljo.

FOTO: screenshot FB

Kajkić je izišao i na izbore za Hrvatski sabor koji su se održali prošle godine u srpnju te je u V. izbornoj jedinici osvojio 255 preferencijalnih glasova, dok je na razini Vinkovaca taj broj glasova iznosio svega 114.

Kakve su Kajkićeve šanse na svibanjskim lokalnim izborima teško je prognozirati, no ambicije su očito ogromne s obzirom na značajna ulaganja već u same plakate i to izvan predizborne kampanje što DIP izričito zabranjuje, uz financijsko kažnjavanje. 

Prema izvorima iz političkih krugova, nije Goran jedini Kajkić koji bi se mogao kandidirati na predstojećim lokalnim izborima. No, to su već teme za županijsku razinu…

FOTO: db