Lola iz Gradišta (36) bez vozačke dozvole na neregistrirani traktor s 3,31 promila alkohola u krvi

Iz PU vukovarsko-srijemske informiraju o tome kako je tijekom proteklog vikenda 12 osoba zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom te dvije osobe s prisutnošću opojnih droga, a dvije su osobe smještene u posebne jedinice policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u subotu, 2. srpnja, kod 36-godišnjaka iz Gradišta, zatečenog oko 17.10 sati u Gradištu, u Ulici kralja Tomislava, s koncentracijom alkohola od 3,31 g/kg.

Ovaj vozač je zatečen pri upravljanju neregistriranog traktora, s nevažećom prometnom dozvolom te bez valjane vozačke dozvole. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je vozilo isključeno iz prometa.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.