LOŠ VIKEND Čak 10 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama!

Ilustracija/MUP RH

Tijekom vikenda, od 10. do 12. svibnja, na području PU vukovarsko.srijemske zabilježeno je 18 prometnih nesreća. U osam prometnih nesreća je nastupila materijalna šteta (Vinkovci, Županja, Šiškovci, Lipovac, Vukovar-2, Nijemci, Trpinja), dok je 10 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U petak, 10. svibnja oko 7,30 sati u Borovu, 65-godišnji vozač autobusa oduzeo je prednost prolaska na raskrižju 40-godišnjem vozaču teretnog automobila, pri čemu je u bočnom sudaru 40-godišnji vozač zadobio lake tjelesne ozljede.

Istog dana u 13,10 sati u Gunji, 76-godišnji vozač mopeda nije se kretao sredinom obilježene prometne trake u raskrižju sa kružnim tokom prometa i prelaskom na bankinu pada s mopeda, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Zatim, oko 14,30 sati u Vođincima, 29-godišnji vozač teretnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa uslijed čega nalijeće na osobni automobil kojeg je 33-godišnji vozač zaustavio na koliku na znak crvenog svjetla, pri čemu je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede, dok su 33-godišnjakinja i dijete u osobnom automobilu zadobili lake tjelesne ozljede.

Također, oko 16 sati na cesti Vrbanja-Spačva, 43-godišnji vozač osobnog automobila pretjecao je s lijeve strane osobni automobil u skretanju ulijevo kojim je upravljao 57-godišnji vozač. U bočnom sudaru, 57-godišnji vozač zadobio je lake tjelesne ozljede.

U subotu, 11. svibnja oko 4,30 sati na cesti Posavski Podgajci-Drenovci, 18-godišnji vozač je osobnim automobilom prešao na bankinu, sletio u odvodni kanal i pri udaru vozila u kosinu kanala zadobio teške tjelesne ozljede.