Luka Burilović vs. Vinkulja.hr – 2. runda; Burilović nema nikakve veze s Agrotehnom d.o.o.

Damir Begović i odvjetnik Hrvoje Plavšić ispred Općinskog suda Vinkovci nakon ročišta

Na Općinskom sudu u Vinkovcima pod predsjedanjem sutkinje Marije Pavlović održano je danas drugo ročište, također pripremnog karaktera kao i ono siječanjsko, u procesu u kojem predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović traži naknadu štete u iznosu od 30.000 kuna od Damira Begovića, vlasnika informativnog sadržaja na portalu Vinkulja.hr, zbog nanošenja štete njegovoj časti i ugledu, a koja je navodno počinjena objavom članka „Ne daj se, Luka… Onda kad najviše ne možeš, tad najviše moraš!”, objavljenog 11. svibnja 2021. godine.

Zbog naglašenog interesa javnosti izvješćujemo kako je na današnjem burnom ročištu sutkinja Pavlović nekoliko puta smirivala suprotstavljene strane (tuženika Begovića zastupao je vinkovački odvjetnik Hrvoje Plavšić, a nenazočnog Luku Burilovića odvjetnik Leo Buljat iz Zagreba) i nastojala sniziti povišene tenzije.

Vrijedno je naglasiti kako je Luka Burilović po punomoćniku učinio nespornim da se na službenim stranicama HGK kojoj je on predsjednik nalazi podatak o tome da je bio vlasnik i direktor poduzeća Agrotehna d.o.o., dok je Damir Begović po punomoćniku učinio nespornim da Luka Burilović u sudskom registru nikada nije bio upisan kao odgovorna osoba u spomenutom poduzeću.

 

Dakle, da pojednostavimo; prema svemu sudeći Luka Burilović nikada nije bio vlasnik poduzeća Agrotehna, stoga nije jasno iz kojeg razloga se takav, očito netočan, podatak i dan danas nalazi u njegovoj službenoj biografiji na isto tako službenim stranicama Hrvatske gospodarske komore kojoj je dotični predsjednik.

Iz biografije na stranicama HGK i danas je vidljivo kako Luka Burilović tvrdi da je bio vlasnik tvrtke Agrotehna, FOTO: screenshot

Tek kao podsjetnik, po Statutu HGK jedan od uvjeta za kandidaturu pri izboru za predsjednika HGK (bio) je deset godina iskustva na upravljačkim pozicijama u gospodarstvu. Uz napomenu da je spomenutu temu problematizirao portal Psihološko proljeće, dok je portal Vinkulja.hr istu samo prenio u, za tužitelja spornom, članku.

Nastavak sudskog procesa zakazan je za 26. travnja 2022. u 10 sati. Tog utorka bit će saslušane obje parnične stran(k)e, tj. Luka Burilović i Damir Begović.