Luka Burilović vs. Vinkulja.hr; prva runda bez pobjednika, druga zakazana za 10. ožujka

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko

 

Ništa dramatično nije se dogodilo u sobi broj 15 Općinskog suda u Vinkovcima na današnjem pripremnom ročištu sudskog procesa u kojem predsjednik HGK i hrvatski branitelj Luka Burilović traži naknadu za nanošenje štete njegovoj časti i ugledu (30.000,00 kuna) od Damira Begovića, urednika i vlasnika informativnog sadržaja portala Vinkulja.hr, a zbog teksta Ne daj se Luka… Onda kad najviše ne možeš, tad najviše moraš!, objavljenog na ovom portalu 11. svibnja 2021. godine.

Odmah na početku razjasnimo; od mene ovaj put ne očekujte objektivnost. Niti ću se truditi skriti stranu za koju navijam. Jer, morate me razumjeti; na jednoj strani je čovjek kojeg bih želio zvati prijateljem, osoba koja se dokazala kao moralna vertikala u milijun slučajeva, borac za prava onih malih ljudi čiji se glas ne čuje, usudio bih se reći idol mladih koji je godinama krvario za domovinu, a noćima učio uz litre i litre kave da bi stigao tu gdje jest. A na drugoj strani je novinar Damir Begović…

Pred zgradom Općinskog suda u Vinkovcima uoči početka pravne bitke, FOTO: db

Uglavnom, pripremno ročište koje je vodila sutkinja Marija Pavlović odgođeno je zbog toga što je punomoćnik tužitelja Luke Burilovića – koji usput rečeno nije nazočio raspravi – zatražio kraći rok za očitovanje o dokaznim prijedlozima tuženika Damira Begovića iznesenim na današnjem ročištu.

Naime, punomoćnik tuženika Hrvoje Plavšić je sukladno procesnim ovlaštenjima u odgovarajućem stadiju parničnog postupka iznio nove i stare dokazne prijedloge u svrhu pobijanja navoda tužitelja Burilovića. Napose činjenice da je za tužitelja spornim tekstom povrijedio njegovu čast i ugled.

Uglavnom, druga runda na rasporedu je 10. ožujka 2022. godine u 10 sati. Pozorno ćemo ju pratiti.