Luka Džaja Cibalijin do ljeta 2023. godine, na sezonu i pol potpisao i juniorski tercet Župarić-Valentić-Matić

Trener Darko Jozinović i Luka Džaja

Iskusni stoperski dvojac Neven Laštro-Josip Tomašević napustio je Cibalijine redove čiju je, pak, obrambenu liniju osvježio Luka Džaja koji je potpisao ugovor na godinu i pol dana.

– Prve nogometne korake napravio sam u Solinu gdje i živim, pa sam prešao u Hajduk. Na Poljudu sam prošao mlađe uzrasne kategorije do kadeta, a onda sam postao član RNK Split s čijom sam kadetskom i juniorskom ekipom igrao Prvu HNL, a sa seniorima Treću HNL Jug. Prvu juniorsku ligu igrao sam još i za Dugopolje, drugoligaško ozračje okusio sam tijekom polusezone u Croatiji iz Zmijavaca, a jesenas sam igrao u trećeligašu Hrvacama – napravio je presjek dosadašnje karijere stasiti Džaja koji je, dakle, štošta prošao do svoje dvadesete…

– Sretan sam zbog dolaska u Cibaliju. Svojom energijom želim podići kvalitetu i atmosferu u momčadi od koje očekujem rezultatski uzlet na radost svih naših navijača i simpatizera.

Osobne ambicije?

– Stoper sam, pa priželjkujem što manje primljenih pogodaka, a što više „čistih mreža”. S tim da sam sklon i ofenzivnom skoku, dobro bi došao koji pogodak u suparničkoj mreži – zaključuje Džaja.

Inače, iz Genscherove 10b stiže i informacija o tome da je vinkovački drugoligaš potpisao stipendijske ugovore s juniorima Ivanom Župarićem, Markom Valentićem i Matejem Matićem. Nadareni tercet uz Cibaliju je slovom danas potpisane ugovorne obveze vezan do 30. lipnja 2023. godine.

Trener Darko Jozinović, Ivan Župarić, Marko Valentić i Matej Matić