Luka Aleksić, golman Borinaca i junak finala Kupa NS Vinkovci: Ovo nije moj trofej, ovo je naš trofej!

Slavilo se sinoć do kasno na jarminačkom boćalištu, naslonjenom na nogometno igralište NK Borinci, osvajača Kupa Nogometnog središta Vinkovci! Zeleni i njihovi simpatizeri znali su profeštati povijesni uspjeh do kojega su stigli protiv Dilja u njegovu dvorištu, nakon boljeg izvođenja dodatnih jedanaesteraca. Luka Aleksić, vratar Jarminčana:

– Prvo poluvrijeme i nije bilo baš dobro, previše smo nabijali, nismo se držali dogovora iz svlačionice. Nije nas razdrmao ni primljeni pogodak u 1. poluvremenu, ali jest razgovor na odmoru. Naša momčad ima karakter!

Ima i odličnog čuvara mreže koji je obranio dva zicera Terziću, još nekoliko teških lopti, uključujući i „penale” Ragužu i Staniću… Junak!

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam usrećio ljude u Jarmini. Iako, ovo nije „moj” trofej, ovo je „naš” trofej. Svi smo za njega zaslužni; od domara Dančija bez kojeg ne bismo imali oprano, spremljeno, čisto, pa tu je i predsjednik Rožić, dopredsjednici Smetiško i Petrinić, potom svi igrači i stručni stožer, ali o i navijači koji su nas nosili cijelu utakmicu, bili su vjetar u leđa. I to uraganski.

Aleksić je osjetio potrebu posebno naglasiti:

– Veliko HVALA treneru Marku Novoselcu koji je uvijek tu za pravi savjet. On mi je istinski oslonac i zato: Šefe, hvala Ti na svemu!

U naletu emocija 19-godišnji čuvar mreže dodao je i ovo:

– Ovaj trofej posvećujem didi… Dida Vide, puno te volim!

Aleksić je obranama u finalu potvrdio kvalitetu koja je ljetos prošla ispod radara Cibalijine struke. Luka je, inače, Cibalijino čeljade…

– Ne bih htio previše o tome. Vjerovao sam da ću se vratiti prošloga ljeta, razgovarao sam s predsjednicom Lasić koja mi je rekla da su mi vrata otvorena što se nje tiče. Ali, trener vratara Antolović je presudio, rekao je da nisam potreban jer da dolazi Runje. Zahvalio sam mu što se javio. Motiva mi nakon toga ne nedostaje, radim još više, vraća mi se to na terenu, u odličnoj sam formi i ne zamaram se Cibalijom. Sad sam u Jarmini, bitni su mi jedino Borinci i ova ekipa u klubu i oko njega.