MA NEMOGUĆE Zbog mita uhićen policajac!

Ilustracija/MUP RH

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-, 47- i 51-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprave te davanje i primanje mita.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnji policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske, tijekom 2023. godine, u više navrata, za novčanu naknadu, neovlašteno otisnuo granične pečate u putnu ispravu 47-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, a čiju putnu ispravu mu je donosio 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenici su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a kaznena prijava podnesena je USKOK-u. 

Policijski službenik je 10. veljače 2024. godine rješenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.