Mađarska škola do svibnja 2023. u novom ruhu; za 37,5 milijuna kuna postaje Obrazovno-razvojni centar

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i direktor tvrtke Building d.o.o. Jerko Bošković potpisali su danas ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za budući Obrazovno-razvojni centar koji će se nalaziti u prostoru Mađarske škole u kojoj će – nakon obnove za koju će biti izdvojeno 37,5 milijuna kuna i koja bi trebala biti zgotovljena do 15. svibnja 2023. godine – biti smješteni Glazbena škola Josipa Runjanina, Edukacijsko-interpretacijski centar te još neke visokoškolske ustanove, između ostalih i Visoku školu za informacijske tehnologije Zagreb te Studij drvne tehnologije Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Uz obrazovne sadržaje, Mađarskom školom ponovno će odjekivati i pjesma i ples te će ponovno odzvanjati zvuk stolnoteniske loptice, a ovo je još jedna stepenica u našem nastojanju da Vinkovci postanu grad obrazovanja i novih tehnologija, grad u kojem će mladi nastavljati svoje školovanje – najavio je gradonačelnik Bosančić.

Vrijednost danas potpisanog ugovora je 1.033.991,20 kuna; 85 posto su bespovratna sredstva EU (878.892,52 kuna) dok preostalih 15 posto  (155.098,68 kuna) ”pokrivaju” Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija.