Mala Vinkovčanka Ivona Petrović na liječenju u Zagrebu zahvaljujući ljudima velikoga srca

Akcija „Vinkovci za Ivonu“ pokrenuta je krajem veljače – s ponosom napominjemo kako je svoj doprinos njezinoj realizaciji dao i naš portal – urodila je plodom. Naša mala sugrađanka Ivona Petrović, koja će 22. ožujka napuniti tri godine, nalazi se u Zagrebu gdje je podvrgnuta rehabilitacijskom procesu koji je izuzetno skup. Ivonini roditelji Marija i Krešimir financijski nisu (bili) u mogućnosti ”pratiti” skupe terapijske tretmane u privatnim zagrebačkim klinikama (u kojima sat rehabilitacije stoji i do 300 kuna), ali zato postoje dobri ljudi, znani i neznani, koji su pomogli da Ivona dobije primjerenu liječničku skrb.

Jednostavno, ne postoje riječi kojima možemo zahvaliti mnogima koji su nam pomogli. Uplaćeno je dovoljno sredstava za dvije 15-dnevne terapije i smještaj. U Zagrebu smo od prošle nedjelje, ostajemo do 19. ožujka kada se vraćamo u Vinkovce, pa negdje početkom travnja idemo ponovno za Zagreb – poručuje Ivonin otac Krešimir.

Ivona je na najboljem mogućem mjestu u Hrvatskoj i želimo vjerovati kako će dugotrajan rehabilitacijski proces popraviti njezino teško narušeno zdravstveno stanje. Podsjetimo, rođena je u 23. tjednu sa svega 577 grama i 31 centimetrom dužine. Prerano rođenje ostavilo je na Ivonu teška trajna oštećenja poput psihomotornog zaostajanja u razvoju, cerebralnog oštećenja vida, mišićnog spazma… Ima svega sedam kilograma, ne puže, ne sjedi, ne može žvakati, uza sve to ima i povremene epileptične napade. No, mala Ivona rođeni je borac, medicinski fenomen!

Liječnici, svi odreda, gledaju i ne vjeruju… Malo tko je preživio takav spektar teških dijagnoza. Toliko je volje za životom u njoj, tolika snaga u tom tjelešcu da je to gotovo nevjerojatno. Ivona ima snage i za Mariju i mene, idemo se dalje boriti i još jednom hvala svima koji su nam pomogli. Mnogo nam znači već i topla riječ podrške – dodaje Krešimir Petrović.