MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA Pronađeni tromblonska i minobacačka mina, tri ručne bombe…

FOTO: Ilustracija

Od sredine do kraja srpnja 2022. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske postupali su u jednoj dojavi o dragovoljnoj predaji te u pet dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici su sa šest lokacija na siguran način izuzeli ukupno po jednu tromblonsku osvjetljavajuću minu i minobacačku minu, tri ručne bombe, dvije puške, dva pištolja i ukupno 516 komada streljiva raznovrsnih kalibara. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su preuzeli pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja.

Prema statističkim podacima Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u prvih šest mjeseci 2022. godine preuzela, bilo dojavama o pronalascima ili dragovoljnim predajama minsko eksplozivnih sredstava, izuzela i sigurno pohranila ukupno:

– 16 ručnih bombi;

– 39 minsko-rasprskavajućih sredstava;

– 1,4 kg eksploziva;

– dvije puške;

– 2.251 komad raznovrsnog streljiva;

– 198 komada pirotehničkih sredstava.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i iz PU vukovarsko-srijemske pozivaju građane koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.