Marijan Oršolić: Cibalijina kapetanska vrpca mi je čast, obveza, ali i motiv više!

Nije Liga prvaka, ali nije ni beznačajno; Cibalia je osvojila tradicionalni Memorijalni turnir „Zvonko Mikolčević” u Ruščici! Svakako poticajno ostvarenje za redizajniranu momčad koju je kapetanski predvodio Marijan Oršolić.

– Bilo je stvarno jako dobro, pogotovo u fazi obrane, odigrali smo na visokoj razini. Na kraju krajeva, nismo primili pogodak iz igre, što samo po sebi govori o kvaliteti naše izvedbe – kaže Oršolić koji je proglašen i najboljim igračem turnira.

I preostale dvije pojedinačne nagrade završile su u rukama Cibalijinih nogometaša; Matej Jelić bio je najbolji strijelac, a Roko Runje najbolji vratar.

– U polufinalu smo s 1:0 pobijedili trećeligaša Marsoniju koja je nimalo bezazlen suparnik, a u finalu smo u čvrstoj utakmici, koja kao da se igrala za bodove, bili uspješniji od drugoligaša Dubrave TK nakon raspucavanja dodatnih jedanaesteraca.

Inače, osnovnih 90 minuta i ono nešto nadoknade protiv Dubrave TK završilo je bez pogodaka…

– U svakom slučaju, imamo pravo na optimizam, osobito stoga što imamo i mnogo prostora za napredak. Pred nama je još 20-ak dana za glancanje forme, siguran sam da ćemo prvenstvo dočekati spremni. I u njega ući konkurentni – dodaje novi Cibalijin kapetan kojega, prema vlastitom priznaju, vrpca oko lijeve nadlaktice niti pritišće, niti sputava.

– Preponosan sam zbog činjenice da mi je ukazana tolika čast. Biti kapetan Cibalije nešto je posebno, jer Cibalia je veliki klub bogate tradicije. Hvala na povjerenju, siguran sam da ću ga opravdati, kapetanska vrpca obveza mi je, ali i motiv više.

Cibalia će u novu sezonu ući s poprilično pomlađenim sastavom u kojem više nema rutinera poput Rugaševića, Jazvića, Baltića…

– Istina je, nedostajat će nam njihovo iskustvo, ali tu su još uvijek neki igrači koji imaju „dosta kilometara u nogama” i koji će sigurno znati pomoći mlađima u kriznim situacijama. Laštro se oporavio od ozljede, on je jedan od njih, vjerujem da će s nama ostati Pušić i Jelić, obojica su odlični igrači i dečki. A navodno prijelazni rok za nas još nije gotov…

Sportski direktor Krešimir Tomić Cibaliju, vrlo optimistično, Cibaliju vidi u gornjem domu ljestvice, među tri-četiri prvoplasirane ekipe.

– Neću i ne želim tehnicirati procjenama i prognozama. Jedini imperativ koji ću postaviti sam pred sebe, ali i ostatak momčadi, jest da u svakoj utakmici moramo biti maksimalni. Zalomit će se, naravno, tu i tamo i poneki loš dan u kojemu možemo zakazati u formi, ali i u pristupu – nipošto. Angažman uvijek mora biti maksimalan, na tome ću kao kapetan inzistirati.

Oršolić i suigrači sezonu otvaraju s tri uzastopna domaćinstva; Opatija, Varaždin, Rudeš.

– Koliko je to dobro, toliko je i loše, jer ćemo drugi dio sezone otvoriti s tri uzastopna gostovanja. Idemo iz utakmice u utakmicu, nećemo preskakati motive i gledati mnogo unaprijed. Tek do prve sljedeće obaveze. Start u sezonu je važan, ali nije presudan. Sjetite se samo kako smo katastrofalno otvorili prošlu sezonu (samo bod osvojen u prva četiri kola, op. a.), a na kraju smo čak konkurirali za naslov prvaka – zaključio je Oršolić.