Marijan Oršolić: Idemo se „potući” na Krimeji i uzeti sva tri boda!

Svi oni koji „krvare nebeskoplavo” nadaju se kako su nogometaši Cibalije od prošloga vikenda na pravom putu. Ono protiv Dubrave TK (2:0) nije bilo za pasti u nesvijest, ali je bilo – ohrabrujuće. I to vrlo. Osobito u drugom poluvremenu.

Samo bi se nepametan čovjek prepustio samozadovoljstvu ili još gore euforiji zbog jednog dobrog nastupa – kaže Marijan Oršolić, kapetan vinkovačkog drugoligaša koji evidentno „spušta loptu na zemlju”.

Moramo biti dobri u kontinuitetu, od povremenih bljeskova nema ništa. Vjerujem da je utakmica protiv Dubrave TK istinska prekretnica nakon koje krećemo uzbrdo. Ova momčad to može. A tu je i novi trener, svi ćemo zapeti i biti Cibalia koja osvaja bodove i bori se za vrh.

Što je novoga donio novi trener, Darko Jozinović?

– Svaki trener donese nešto novo, ideju, viziju, energiju… Tako je i s trenerom Jozinovićem koji je oduševio prije svega pristupom prema svakom pojedincu.

MO dodaje:

– Atmosfera u svlačionici je fantastična nakon pobjede protiv Dubrave kojom smo prekinuli onaj neugodan niz od četiri poraza. I sada smo, osjećam, spremni za velike stvari.

A to bi ove nedjelje na Krimeji protiv domaćeg Orijenta 1919 (početak utakmice u 15.00 sati) bilo…?

– Idemo se „potući” i uzeti tri boda s kojima bi anulirali onaj nesretni domaći poraz protiv Sesveta (0:1). I napravili skok na ljestvici za 3-4 mjesta, ali se i približili liderima Jarunu i Rudešu na samo četiri boda zaostatka – dodaje Oršolić.

Cibalijin čovjek s vrpcom momčad s Bosuta ove sezone vidi visoko gore…

– Sigurno je kako po individualnoj kvaliteti pripadamo vrhu, ali to ništa ne znači ako to ne potvrdimo na terenu. Teren je jedino mjerilo.

Golica li Marijana mogućnost da se ove sezone napadne prvo mjesto i Prva HNL?

– Mi smo Cibalia i svjesni smo toga da u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu. Svi od nas očekuju da budemo u vrhu, a intimno osjećam da je momčad spremna na to. Svjesni smo i toga da imamo specifičnu težinu zbog rejtinga i tradicije, pa protiv nas svi idu ekstremno motivirani, punim gasom i izraženom željom za pobjedu nad Cibalijom. Svi su nabrijani na nas, što nam ne daje mogućnost da uđemo labavo i opušteno niti u jednu utakmicu. U svakoj moramo biti na 100 posto, u suprotnom rezultat će izostati.

I za kraj još malo o Orijentu; što se sve treba posložiti da na Krimeji uzmete sve?

– Ne treba se posložiti mnogo toga, najvažnije je da mi budemo pravi. Bude li tako, budemo li na optimalnoj razini, rezultat neće izostati, vraćamo se s tri boda – zaključuje Oršolić.