Marko Dabro nakon petarde protiv Međimurja: Vratar Međimurja obranio mi je jedan zicer!

Bum-bum-bum-bum-bum! Odjeci su to petarde Marka Dabre koja je jučer odjeknula u mreži nesretnih Čakovčana koji u Bijelom Brdu nisu imali čak ni simbolične šanse za tzv. častan poraz…

– Ne, nikada dosad u karijeri nisam zabio pet pogodaka na utakmici, bilo službenoj ili neslužbenoj – pripovijeda 24-godišnji Vinkovčanin u dresu bjelobrdskog drugoligaša s desetkom na leđima, inače fin, pristupačan i uvijek nasmijan dečko.

Za desetku je i odigrao u jučerašnjem srazu u kojem je tih pet neobranjivih lopti isporučio u razdoblju od 42. do 72. minute. S tim da je Međimurce prethodno načeo Hrvoje Ilić, pa im je u mreži odsjelo točno pola tuceta…

– Dosad mi je osobni rekord bio hat-trick koji sam također zabio Međimurju, prošle jeseni u Čakovcu gdje smo ih dobili 5:2.

Matija Jesenović je nesretni vratar Međimurja kojemu je bivši član Cibalije, Fiorentine, Gorice i ljubljanskog Brava u dvije utakmice u čak osam navrata provukao loptu iza leđa!

– Skinuo mi je jedan zicer – podsjeća Marko, nogometaš savršenog osjećaja za realizaciju koji je kontra Međimurja tako zabilježio fascinantnih 83% efikasnosti u toj golijadi vrijednoj svake pozornosti i respekta!

Markova eksplozija nije slučajna. Njegove golgeterske vrline u najmanju ruku tinjaju i kad nije u formi. Što ove sezone nije slučaj. Naime, u dosadašnjem dijelu sezone zabio je 26 pogodaka…

– Prije početka sezone zacrtao sam si okruglih 30. Dakle, zasad ide u dobrom smjeru. Još su tri kola do kraja; najprije idemo Interu, pa nam dolazi Kustošija, a već sad uspješnu sezonu završavamo gostovanjem u Opatiji.

Nije nerealno da zaokruži ovosezonski golgeterski opus. Uoči završnih 270 minuta Dabro je, dakako, uvjerljivo najbolji drugoligaški golgeter. Aktualna srebrna kopačka 2. HNL Mateo Topić, inače centarfor Sesveta, je (tek) na 18…

– Ne osvrćem se iza sebe, gledam svoja posla i nastojim u svakoj utakmici na najbolji mogući način odraditi ono što se od mene traži. Nisam nezadovoljan, dapače…

Pravo na zadovoljstvo je neupitno je i pri pogledu na ljestvicu drugoligaškog poretka koji inicira osmijeh na licima Marka i ostatku društva iz Bijelog Brda koje za vodećim Hrvatskih dragovoljcem zaostaje tek dva boda.

– Prvo, čestitke HD-u na ulasku u Prvu HNL. Drugo, ne odričemo se ambicija o prvom mjestu, kao ni mogućnosti da oni nama čestitaju na naslovu prvaka.

Koji BSK-u, podsjećamo, ne bi donio prvoligašku promociju stoga što klub iz Bijelog Brda nije ni podnio zahtjev za prvoligaškom licencijom, papirom bez kojega nema ništa od statusnog napredovanja. Svejedno…

– Mi smo pod sportskim naponom, želimo biti prvi i ukaže li nam se prilika, nastojat ćemo ju iskoristiti. Ima li ljepšeg osjećaja u sportu nego postati prvakom?

Put do naslova vodi (i) preko Zaprešića…?

– Neka bude neizvjesno i napeto, otvoreno, intrigantno. Neopterećeni idemo na pobjedu, računajući da bi Cibalia mogla napraviti štogod u Sigetu koji već danima slavi povratak u prvoligaško društvo. U Zaprešiću možemo uzeti sve.

Toliko toga ovisit će o Marku Dabri. Prvoklasnom golgeteru koji podbaci malokad, najčešće nikad.