Marko Dabro potpisao za Beijing Guoan i riješio životnu egzistenciju

Marko Dabro (25) sjajnim ovosezonskim igrama u zagrebačkoj Lokomotivi na sebe je skrenuo pozornost inozemnih krugova, a najbrži i najkonkretniji bio je Beijing Guoan.

Vinkovački nogometaš i kineski prvoligaš potpisali su trogodišnji ugovor o suradnji. Lokomotiva je u tom poslu izvrsno prošla, jer je ljetos dovela Dabru iz drugoligaša BSK-a (Bijelo Brdo) bez odštete, a deset mjeseci kasnije transferirala ga je za 800.000 eura uz koje se spominju i određeni bonusi.

Nema sumnje kako će i Dabro napokon naplatiti svoj neupitni nogometni talent koji se potpuno razmahao ove sezone u Lokosima (13 pogodaka, treći strijelac Prve HNL). Tražio se Marko na mnogim adresama (Cibalia, Fiorentina, opet Cibalia, Gorica, Bravo), da bi prošle sezone u Bijelom Brdu napokon pronašao sebe. Zabio je 30 pogodaka, dovoljno za transfer u Lokomotivu u čijem je dresu ove sezone postigao 13 pogodaka. Dovoljno za transfer u Beijing Guoan. I rješavanje životne egzistencije.

Marko – inače, sa 16 godina i dva dana najmlađi debitant u povijesti Prve HNL! – ovih dana kreće ususret novim izazovima, jer kinesko prvenstvo počinje zadnjeg vikenda u travnju. Kineskim golmanima ne bismo bili u koži… Markane, sretno!