MARKO, VELIK LI SI Vlada dala Baby Lasagni 50 tisuća eura – ne želi novce već ih daje za 2 bolnice!

screenshot/Corinne Cumming/EBU

Posljednji saziv ovog sastava Vlade RH danas je održao sjednicu na kojoj su donosili – tehničke odluke. Javnosti najzanimljivija bila je ona o Prijedlogu odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničko imena Baby Lasagna.

– Lijepa tema koja je razveselila cijeli hrvatski narod. Čestitka Marku Purišiću na fascinantnom uspjehu i osvojenom drugom mjestu na Eurosongu, to je najveći uspjeh našeg predstavnika od samostalnosti. Mi mu iskreno zahvaljujemo. Vlada je odlučila na njegov uspjeh, a osobito za ogromnu promidžbu koju su on i njegova pjesma donijeli Hrvatskoj, dodijeliti mu 50 tisuća eura, rekao je na ovu temu predsjednik Vlade Andrej Plenković, a nakon čega je odluka usvojena.

Nedugo zatim, na svom Instagram profilu oglasio se i sam Baby Lasagna.

Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000€. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći. Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatske Vlade donira 25.000€ Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom „Mladen Ćepulić“. Nadalje, ostalih 25.000€ volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala, stoji u objavi.