MASOVNA TUČNJAVA U VUKOVARU Tri pritvorena, dva u bolnici, jedan u bijegu!

Kriminalističko istraživanje fizičkog sukoba 3. srpnja u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u ulici Blage Zadre, ukazalo je na postojanje osnovane sumnje kako su šestorica muškaraca počinila kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“ iz članka 122. stavka 1. Kaznenog zakona te će Policijska postaja Vukovar protiv svih osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U fizičkom sukobu su 26-godišnjak, 29-godišnjak, 32-godišnjak i 39-godišnjak razmijenili više udaraca s 19-godišnjakom i 27-godišnjakom, pri čemu su 19-godišnjak, 26-godišnjak i 32-godišnjak lakše ozlijeđeni, dok je 27-godišnjak teže ozlijeđen. Uz napomenu da je 19-godišnjak zadržan na liječenju u NMB Vukovar, dok je 27-godišnjak upućen u KBC Osijek na daljnje liječenje.

Uhićeni sudionici tučnjave – 26-godišnjak, 29-godišnjak i 32-godišnjak – predani su pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave dok će se nad 19-godišnjakom i 27-godišnjakom kriminalističko istraživanje nastaviti po završetku bolničkog liječenja, kao i nad 39-godišnjakom koji je za sada nedostupan policiji te je za njim raspisana potraga.

Tijekom postupanja policijski službenici su 26-godišnjaku oduzeli manju količinu droge „marihuana“ i signalnu baklju (tzv. bengalka). Radi neovlaštenog posjedovanja droge, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, dok mu je zbog neovlaštenog posjedovanja eksplozivnih tvari, čime je počinio prekršaj iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, uručen prekršajni nalog.