Mate Bajić nakon Bobote: Volim kad me „peglaju”, onda idem 300 posto! Nogomet nije za curice…

Ceranski Tomislav, član MŽNL Osijek-Vinkovci, u finom je zaletu. Četiri pobjede zaredom! Dvije na zatvaranju jesenskog dijela sezone (HAŠK-Sokol 3:2, Olimpija 10:1), dvije na otvaranju proljetnog dijela sezone (Slavonac Komletinci 6:0, Borac Bobota 2:1).

Arhitekt pobjede u Boboti bio je dvostruki strijelac Mate Bajić za kojeg obrana Borca nije imala rješenje. A nije da se domaći stoperi nisu trudili. Niti su birali sredstva. Zorno tome svjedoče fotografije Bajićevih potkoljenica koje su pune hematoma…

– Volim takve utakmice, kad me „peglaju” samo me zainate! Onda sam ekstra motiviran, idem 300%! Bogu hvala, mogu istrpjeti duel, nogomet nije za curice – poručuje Bajić, 26-godišnji napadač koji je definitivno prerastao ovu ligu.

I koji će definitivno nedostajati ceranskoj momčadi ove subote u Mecama kod tamošnjeg Radničkog. Gostovanje u Baranji propustit će zbog tri žuta kartona; dva je donio iz biogradskog Primorca za koji je jesenas igrao, a treći je dobio u Boboti.

Inače, za manje upućene, Bajić je karijeru započeo u Cibaliji gdje se i afirmirao, a prije siječanjskog dolaska u Cernu bio je član Rijeke, Vala (Kaštel Stari), ivankovačkog Bedema, BSK-a iz Bijelog Brda te već spomenutog Primorca i to u dva navrata. Također, bivši je U-19 reprezentativac Hrvatske.