Mate Bajić napustio Cibaliju: Ne mogu više žicati novac od roditelja!

Prošlosezonski najbolji Cibalijin klupski strijelac Mate Bajić već neko vrijeme ne pojavljuje se na treninzima, niti se, kažu u Genscherovoj 10b, ikome javlja. Na naš poziv javio se u ”roku odmah”:

– Odustao sam od ozbiljnog nogometa. Planiram otići u profesionalnu vojsku ili k roditeljima u Njemačku te igrati nogomet u nekoj nižoj ligi, onako za svoju dušu – kaže Bajić, 25-godišnji napadač koji je osim Cibalijine posjedovao još i člansku iskaznicu zagrebačkog Dinama, Rijeke, Primorca iz Biograda i ivankovačkog Bedema.

Što je bio okidač za ovu neočekivanu odluku?

Iskreno, puna mi je kapa svega. Plaća kasni, nikako da se stabilizira ta financijska situacija u klubu. Igram Drugu HNL, imam dva treninga dnevno, furamo se na neki profesionalizam, a ja svako malo moram žicati novac od roditelja iz Njemačke. I još stalno slušati o tome kako bi mi trebala biti čast igrati za Cibaliju. Od časti se ne živi. Neću više, dosta mi je toga.

Osvrće se Mate i na kap koja je prelila čašu:

– U svlačionici su nam nadređeni rekli, nije bitno tko, neću imenovati nikoga, da plaće nema do daljnjega uz, ”nemoj da čujemo da netko traži plaću.” I da tko hoće igrat’ neka igra, a tko neće – ne mora. E, pa ja neću. Ne mogu više ovako, svaki mjesec prelijevam iz šupljeg u prazno.  

Bajić nije propustio naglasiti ni ovo:

– Već dva-tri prijelazna roka pokušavam otići iz Cibalije za boljim uvjetima, ponuda nije nedostajalo. Međutim, ne daju. Uvijek ista priča, ”trebaš nam”, ”ti si naš najbolji igrač”, bla, bla, bla… Praktički me mole da ostanem i onda kad krene prvenstvo, ploča se okrene. Dovode se drugi, vjerojatno i plaćaju, a mene kao da nema. Boli me taj odnos prema meni.

Iako, kad stavi ruku na srce, Mate je spreman priznati:

– Nisam ni ja svetac. Ako si dobar prema meni, vraćam stostrukom dobrotom. Ali, ako si loš, bit ću tisuću puta lošiji prema tebi. Takav sam, ne mogu se mijenjati.

Ne skriva ni da s trenerom Petrom Tomićem nije bio u idiličnim odnosima. Međutim, o incidentu s jednog rujanskog treninga na kojem je njihov verbalni delikt prerastao čak i u fizički sukob nije htio prozboriti ni riječ!

– Ne bih o tome, nema ni smisla, a ni potrebe. Ništa ne zamjeram Tomiću, OK je trener i na tome nek’ ostane. Mi imamo različite filozofije, ali nije on razlog mog odustajanja. Njemu i cijeloj ekipi želim sve najbolje.

Toliko od Mate Bajića. Budućeg vojnika ili gastarbajtera, pokazat će vrijeme.