Mate Bajić pojačao redove drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda

Mate Bajić je vagao, vagao i – odvagao. Sad već bivši napadač Cibalije najprije je prelomio odluku o tome da nastavlja s ozbiljnim nogometom – za gastarbajterski život ima vremena i kasnije – a potom je i prihvatio ponudu koju su mu na stol stavili čelni ljudi drugoligaša iz Bijelog Brda.

Nastavljam dalje u BSK-u – dojavio je Bajić o novim koordinatama u svojoj igračkoj karijeri koju je dosad, osim u matičnoj Cibaliji, gradio još (i) u Rijeci (za čiju je drugu momčad nastupao), trećeligašu Primorcu iz Biograda Bedemu iz Ivankova, te također trećeligašu.

Bajić je, podsjetimo, potkraj prošle polusezone naprosto ”zaboravio gdje je Cibalijin stadion”, prestao se pojavljivati na treninzima, najavljujući usput prekid nogoloptačke karijere. U međuvremenu je došlo do novih okolnosti, utoliko što je odlučio ipak nastaviti igrati ozbiljan nogomet, ali ne u Cibaliji s kojom je imao ugovor do sljedećeg ljeta. Bajić je s vinkovačkim drugoligašem, u kojem je prema vlastitom priznanju postao nesretan, postigao dogovor o sporazumnom raskidu ugovora, a sreću će potražiti na novoj adresi, bjelobrdskoj. U zamjenu za ”čiste” papire Bajić je Cibaliji oprostio dug od dvije plaće.

U BSK-u zadovoljno trljaju ruke, uvjereni da su u zimskom prijelaznom roku, koji je uvjetnog karaktera, uspjeli angažirati pravog kapitalca. I nisu daleko od istine, budu li znali s njim, Bajić će im donijeti mnogo dobroga. Kada je potpuno u nogometu, riječ je o ponajboljem napadaču u drugoligaškim okvirima. Inače, u Bijelom Brdu Bajića će dočekati mala Cibalijina kolonija; ondje, naime, već igraju Vedran Dalić, Matej Mišić, a briljira Marko Dabro, najbolji strijelac Druge HNL koji je u prvom dijelu sezone poentirao u čak 16 navrata! Jesenas je žuto-plavu odoru BSK-a nosio i bivši Cibalijin kapetan Luka Muženjak koji je ove zime odlučio reći ”zbogom” nogometu i okrenuti se novim životnim izazovima.

Mate Bajić, FOTO: db