Mateja Cvrković: Vaučere za besplatno obrazovanje osim nezaposlenih mogu koristiti i zaposlene osobe

Mateja Cvrković, ravnateljica Učilišta Matura Plus FOTO: db

Vlada RH je preko Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, formirala sustav vaučera. Riječ je zapravo o financijskom instrumentu dodjele javnih sredstava za besplatno obrazovanje odraslih o čemu više zna Mateja Cvrković, ravnateljica vinkovačkog Učilišta Matura Plus.

– Kod vaučera je najzanimljivija stvar što ih osim nezaposlenih mogu koristiti i zaposlene osobe starije od 15 godina koje koriste sustav e-građanin. Osoba koja je korisnik vaučera samostalno bira program obrazovanja putem portala e-građanin (aplikacija Moj vaucher, op. a.) – kaže Mateja Cvrković uz napomenu kako su u Učilištu Matura Plus moguće prijave na neke od sljedećih programa:

  • Asistent za upravljanje EU projektima;

  • Internet marketing i brendiranje;

  • Web programiranje;

  • Rukovanje viličarom.

– Kod nas su dostupni i mnogi drugi programi, sve informacije zainteresirani mogu pronaći na našoj web stranici https://uoo-maturaplus.hr/ ili na aplikaciji Moj vaucher, uz još jednu važnu napomenu; po završetku edukacije polaznik dobiva javnu ispravu koja se upisuje u e-radnu knjižicu – dodaje sugovornica.

Kako bi zaposleni korisnici vaučera mogli uskladiti poslovne obveze s obrazovanjem, u ovoj obrazovnoj ustanovi u dogovoru s polaznicima organiziraju i online predavanja.

Umjesto zaključka, najprije savjet za nezaposlene; opet riječ ima Mateja Cvrković:

– Istražite tržište rada te odaberite jedan od navedenih programa koji će vam zasigurno pomoći pri bržem zapošljavanju.

A onda i jedan za zaposlene:

– Svakako radite na sebi i svom dodatnom obrazovanju. Pohađanjem nekog od programa dobivate dodatnu kvalifikaciju koju će vaš poslodavac zasigurno cijeniti.