MATICA HRVATSKA Večeras predstavljanje romana Knjiga postanka i zbirke pjesama Mjesec boje jagode

Ogranak Matice hrvatske Vinkovci i vukovarska Podružnica Hrvatske matice iseljenika večeras, s početkom u 19 sati, organiziraju predstavljanje romana Knjiga postanka te zbirke pjesama Mjesec boje jagode koje potpisuje autorica Katarina Pejaković.

Riječ je o književnici rođenoj i školovanoj u Hrvatskoj, dok je fakultetsko obrazovanje završila u Vancouveru. Život u inozemstvu, ispunjen nadom u povratak, stvorio je trajnu nostalgiju koju je pretočila u stihove, a kasnije i u pripovijetke i romane. Prikaz istinskoga iseljeničkog života postao je njezina glavna preokupacija i potreba da otvori dušu iseljenika i pomogne drugima da ga vide u pravom svjetlu, s punim integritetom, ali i da osjete njegovu čežnju za Domovinom.

Perom je prenosila misli svoje duše i gradila vlastitu snagu, tako da danas s pravom predstavlja jednu od najplodnijih predstavnica iseljeničke pisane riječi, kojom pomaže drugima pronaći ravnotežu između ostavljenoga i novoga zavičaja, kao i njihovu specifičnu ljepotu i nedostatke, navode iz Matice hrvatske u čijim prostorijama će se večeras i održati predstavljanje knjige.