Mečić: Liga za prvaka? Jedino ako pobijedimo PPD Zagreb, onda znate koliko je realno…

Gorica – Spačva 34:34; epilog je to utakmice 11. kola A skupine Paket24 Premijer lige u kojoj su vinkovački rukometaši u jednom trenutku nastavka, točnije u 42. minuti, imali velikih +11 (29:18). Nisu izdržali, uporni domaćin istopio je u preostalih 18 minuta vinkovačku prednost. Na kraju pobjeda nikome, po bod svakome. Spačvin trener Josip Mečić:

– Unatoč svemu zadovoljni smo, jer ono što smo pokazali čini nas optimističnim uoči Lige za ostanak. Zapravo, utakmica u Velikoj Gorici za nas i nije imala osobit značaj, jer smo šanse za nastup u Ligi za prvaka prokockali domaćim porazom od Dubrave u prošlom kolu. Gorica će biti među tri koje idu „gore”, bodovi iz ove utakmice nikom se ne prenose, tako da…

Tako da ćemo samo u svezi velikogoričkog dvoboja evidentirati raspoloženi tercet B. Mažurana-Vignjević-Božičević koji je kombinirano zabio 26 od 34 Spačvina pogotka.

– Do kraja osnovnog dijela sezone preostalo nam je za odigrati još tri kola. Ne, baš nikakva matematika nam ne igra kada je u pitanju plasman u Ligu za prvaka. Zapravo, možda ako bismo pobijedili PPD Zagreb, ali znate koliko je to realno… Važno nam je u sljedeću subotu dobiti u Vinkovcima Poreč i u zadnjem kolu Rudar u gostima, jer te bodove prenosimo u borbu za ostanak. Koji će biti vrlo izgledan odigramo li kao u Velikoj Gorici gdje smo igrali bez četvorice-petorice važnih igrača – dodaje na kraju Spačvin trener Mečić.