Medicinski tehničar Zvonimir Filipović novi igrač Vukovara 1991

Nije dugo trebalo čekati da Zvonimir Filipović riješi svoj status nakon što je Genscherovoj 10b mahnuo na pozdrav; prošloga petka, podsjetimo, raskinuo je ugovor s Cibalijom kojoj je pretpostavio posao u struci medicinskog tehničara, a ovoga četvrtka i službeno je pristupio Vukovaru 1991!

– Dobili smo dobrog igrača, predobrog za ovaj rang. Naravno da smo sretni zbog toga. Nismo sretni jedino stoga što ga nećemo moći koristiti sljedećih 30 dana koliko traje razdoblje tzv. reamaterizacije. Propisi su takvi, tu smo nemoćni – kaže Dražen Pernar, sportski direktor Vukovara 1991.

Filipović će na raspolaganju treneru Miroslavu Bojku u borbi za bodove biti u završnoj jesenskoj trilogiji – protiv NAŠK-a, Graničara i jurjevačkog Zrinskog – no posve je izvjesno kako će ga stručni stožer koristiti na nadolazećem tradicionalnom Memorijalnom turniru „Blago Zadro” kojemu je Vukovar 1991 domaćin od petka do nedjelje.

Osmo izdanje turnira „Blago Zadro” otvorit će sutrašnji ogled Vukovar 1991 – Osijek koji počinje u 13.30 sati, u 16.00 zakazan je početak dvoboja Cibalia – Široki Brijeg, a u međuvremenu će biti upriličeno svečano otvaranje. U nedjelju u 13.30 sati, pak, na programu je utakmica za 3. mjesto, finale počinje u 16.00.