Medved: Oluja je donijela mir! Izvjesimo zastave i proslavimo našu pobjedu…

Uoči sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno i potpredsjednik Vlade RH, građanima Republike Hrvatske uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Drage obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji i svi građani naše domovine,

čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja!

Razmišljajući o simbolu slobode i hrvatske državnosti, mnogima od nas u mislima je upravo trenutak kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman s ponosom poljubio hrvatsku zastavu uzdignutu na Kninskoj tvrđavi.

Tim simboličnim, ali i povijesnim činom nagovješten je kraj Domovinskog rata, pobjeda Hrvatske vojske, povratak okupiranih krajeva Lijepe naše u ustavno-pravni poredak domovine te toliko željena sloboda za koju je hrvatski narod podnio goleme žrtve.

Obilježavamo dane koji su naslutili mir za naš narod, istodobno pružajući utjehu i neizmjerno poštovanje svima onima kojima kraj Domovinskog rata nije donio konačan mir – obiteljima naših nestalih hrvatskih branitelja.

Neka se danas našom domovinom ponosno zavijori hrvatska zastava kao na Kninskoj tvrđavi prije 27 godina, neka Hrvatskom odjekne glas ponosa i zahvalnosti hrvatskim braniteljima kojima dugujemo slobodu koju danas živimo i neka molitva za naše poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje bude poruka nade koja nikada neće nestati.

Izvjesimo hrvatske zastave i proslavimo našu pobjedu, u mislima na sve koji nisu dočekali ovaj dan, a kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost.