Meštar Pfizer preuzeo ključeve grada: Do utorka ćemo se riješiti korone, a praznu blagajnu napunit ćemo novim nametima!

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić predao je večeras maškarama gradske ključeve. Meštar Pfizer, koji predvodi novu gradsku vlast, na novinarsku opasku o tome da mu je Bosančić u naslijeđe ostavio praznu gradsku blagajnu spremno je poentirao:

Nema veze, napunit ćemo je dodatnim nametima… Gradonačelnik je spustio prirez na 10 posto, mi ga vraćamo na 13 posto, mislim da je to u redu – rekao je Meštar Pfizer koji je preuzeo ključeve Grada u neobičnim okolnostima koje već godinu dana utječu na naše živote, pa tako i na ovogodišnji karneval.

Ovogodišnja karnevalska povorka nažalost neće biti održana, ali s obzirom na to da vinkovački karneval nije samo karnevalska povorka, mi smo ipak dobili ove ključeve od gradonačelnika, Vinkovci su do utorka u našim rukama. Budući da sam ja Meštar Pfizer, vjerujem da ćemo se do tada uspjeti riješiti korone, smatram kako je to realno obećanje – dodao je meštar Pfizer.

Gradonačelnik Bosančić u svoj ured vraća se u utorak. Pred njim je, dakle, produljeni vikend…

Žao mi je što ove nema našega karnevala i što ćemo još neko vrijeme morati živjeti pod aktualnim epidemiološkim mjerama, ali nadam se da će ovo biti posljednja manifestacija koju ćemo morati provesti u ovakvim okolnostima te da ćemo se već s proljeća moći vratiti normalnim životima. Do utorka ću se malo odmoriti, ekipa koja preuzima Grad će malo raditi, nadam se da će uspjeti potjerati koronu. Koliko sam uspio shvatiti, to im je osnovni cilj – naglasio je Bosančić.