Meštrović: Stavio bih za njih glavu na panj, a oni večer uoči utakmice života igraju hakl!

Neposredno nakon kvalifikacijske utakmice za ulazak u Prvu HNL koju su Cibalijini juniori prošle subote izgubili u Požegi od Gorice 2:3 trener Goran Meštrović prema vlastitom priznanju bio je tužan. Niti 48 sati kasnije, opet prema vlastitom priznanju, osjećao se razočarano, ljutito…

– Zapravo, ne znam kako bih opisao stanje svoga duha. Prazan sam, totalno prazan – procijedio je kroz zube trener Cibalijine juniorske vrste, ujedno i šef klupske škole nogometa.

Nije trebalo nikakvo potpitanje, rečenice su iz njega curile poput slapa…

– Danas čujem da su petorica-šestorica onih za koje bih stavio ruku u vatru, pa i glavu na panj ako treba, večer prije igrali hakl na nekakvoj La Ligi. Isprva sam odbijao vjerovati u to, a onda su mi počele stizati i fotografije koje dokazuju taj prijestup koji je meni neshvatljiv. Hej, igraš sutra utakmicu života, kakvu možda nikad više u karijeri nećeš imati priliku igrati, i umjesto da si kod kuće, razmišljaš o tom velikom danu ti do ponoći nabijaš loptu po betonu… Ne znam stvarno što bih rekao, ne mogu doći k sebi od šoka.

Pokušali smo pomoći – izdaja?

– Možda malo preteška riječ. A možda i nije. Ne mogu vjerovati da su toliko bez mozga… I ne mogu vjerovati da im roditelji nisu znali da su bili ondje gdje su već bili i da im nisu skrenuli pažnju na to da je nenormalno, nesportski, nekolegijalno to što rade.

Tajnik klupske škole nogometa Samir Štiler posebna je priča:

– Majstor je bio na turniru na razglasu, vidio ih je ondje, ništa mi nije javio… Sljedeći dan bio je vođa puta za Požegu, sjedio pokraj mene, ništa mi nije rekao… Ispao sam zadnja budala, ali lako za mene. Ovo je takva šamarčina za sve u klubu da će dugo odzvanjati stadionskim hodnicima. Sramota, sramota, sramota…!!!

Meštrović se nikako nije uspio smiriti:

– Probudio sam se u u subotu ujutro u 10 do 4. I toliko sam kašljao da sam, ne maknuo se dabogda ako lažem, mislio da ću umrijeti… I onda sam sebi kažem: „Goja, nećeš valjda sad krepat’, popodne trebaš ući u Prvu ligu…”. A na kraju ispadne da sam išao u rat s praznim puškama, s ćorcima!

Meštrović je o događaju izvijestio predsjednicu Deu Lasić i sportskog direktora Krešimira Tomića koji je na obiteljskom odmoru. Do srijede će se svakako vratiti, preksutra je zakazan sastanak kojim će dominirati baš ova tema.

Pokušali smo za kraj cimnuti Meštrovića, ali…

– Ne, neću o imenima. Još neću. Dat ću si još malo vremena, sve mislim kako će me netko probuditi iz noćne more…