MILANOVIĆ DVA PUTA ŠOKIRAO Objavio izbore za – srijedu (17.04.) pa se kandidirao na listi SDP-a!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, IZVOR: Ured PRH

Očekivano neočekivana reakcija stigla je danas s Pantovčaka. I to ne jednom, već dva puta! Prvo je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, a nakon što se Sabor jučer (samo)raspustio, objavio datum izbora.

Riječ je o 17.03., odnosno o srijedi te tako do maksimuma iskoristio svoje zakonske ovlasti da izbore raspiše bilo kada u rasponu od 30 do 60 dana nakon raspuštanja Sabora. Od svih mogućih nedjelja i neradnih dana, predsjednik se eto, odlučio i jednu bezveznu srijedu učiniti također neradnom te na sve poslati na izbore. Naime, prema Zakonu, izborni dan je neradni dan, pa je stoga i ta srijeda postala – neradna.

I dok se mnogi na političko sceni nisu uspjeli oporaviti od takve reakcije, a kamoli procesuirati s kojim ciljem je to napravio, Milanović se s Pantovčaka spustio do središnjice SDP-a te tamo najavio kako će biti kandidat za premijera ispred ove stranke!

U konačnici, vratili smo se u 2016. godinu, odnosno na početak priče u kojoj su samo Milanović i Plenković. S obzirom na prekratko vrijeme izborne kampanje, sve ono što su pripremili tzv. politički i PR stručnjaci – pada u vodi! Karte su neočekivano promiješane, ali za sasvim novu igru.