Milanović i Vučić u Vinkovcima položili vijence!

Prigodnim programom obilježena je 17. obljetnica ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR) Hrvatske kopnene vojske u vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima. Program obilježavanja započeo je u 10 sati misnim slavljem u kapelici Kraljice sv. Krunice u vojarni 5. gardijske brigade, nakon čega su položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi.

Ovoj obljetnici nazočio je i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović koji je položio vijenac u čast poginulih i preminulih pripadnika slavne 5. gardijske brigade “Sokolovi” koji su preteča ove postrojbe kakvu danas slavimo. U ime Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio predsjednik Skupštine Dražen Milinković, dok je ispred Grada Vinkovaca vijenac položila pročelnica za imovinu Katarina Vučić.

Nažalost, nemoguće je ne primijetiti otužnost današnjeg događaja na kojem su izostali članovi poginulih i nestalih pripadnika Sokolova, kao i preminulih pripadnika GOMBR-a. Prije samo pet godina, obilježavanju ove obljetnice nazočili su suborci, roditelji, djeca i prijatelji, dok je današnji događaj protekao u znaku – politike. Čijom krivicom, prosudite sami…

Obljetnica GOMBR-a 2019. godine