Milenko Bošković: ”Ne želim da Cibalia zbog mene ide u stečaj!” Dea Lasić: ”Da je želio pomoći, deblokirao bi nas još u siječnju!”

Redakciji portala Vinkulja.hr javio se jutros Milenko Bošković, vinkovački ugostitelj čiji su poslovni subjekti (neki od njih, doduše, formalno-pravno nisu u njegovu vlasništvu, nego u vlasništvu članova njegove obitelji, ali on je bio glavni operativac u obiteljskom biznisu) preko 25 godina bile u najmu ugostiteljskih objekata – a riječ je o restoranu i kafiću – na vinkovačkom stadionu. U uvodu, radi bistrije slike u ovoj zapetljanoj priči, još samo informacija da je jedan od poslovnih subjekata obitelji Bošković, a radi se o UTO Cibalia čija je vlasnica Milenkova supruga Mira Bošković, 5. siječnja blokirao klupski račun.

Povlačim blokadu od 249.633,49 kuna, jer ne mogu dopustiti da Cibalia zbog mene ode u stečaj (koji je prijetio nakon 60 dana kontinuirane blokade, op. a.) – rekao nam je jutros oko pola 10 Milenko Bošković.

Međutim, nešto oko podneva došlo je do promjene okolnosti… Opet je na zaslonu mobitela bljeskalo isto ime i prezime – Milenko Bošković! 

Evo, sad su me zvali iz Fine, kažu da nema potrebe za povlačenjem blokade, jer je novac uplaćen na klupski račun, ali i prebačen na zaštićeni račun gdje će biti deponiran do kraja sudskog postupka. Dobro je, meni je važno da opstojnost kluba ne ovisi o meni, moja želja bila je da račun bude deblokiran.

Što dalje?

Ništa, novac je sada ”na oblaku”, ako sud presudi u moju korist ide meni, ako presudi u korist Cibalije, vraća se njima – dodao je zaključno Bošković.

Sud će, dakle, donijeti pravorijek, a do tada valja pojasniti logične upite onih (neupućenih) koji se pitaju; kako je uopće moguće da klub bude dužan poslovnom subjektu koji je bio u najmu klupskog poslovnog prostora? Jednostavno, prema jednoj verziji vrlo zamršenog slučaja HNK Cibalia dužna je UTO Cibalia na ime ugovorene prehrane igrača. S druge strane medalje, UTO Cibalia dužan je HNK Cibalia na ime najma poslovnog prostora. U međuvremenu, HNK Cibalia je raskinula ugovor o najmu s UTO Cibalia (i to jednoglasnom odlukom Nadzornog odbora, klupskog čelništva i većinskog vlasnika, tj. Grada Vinkovaca), a najmoprimac je, posljedično, objekte vratio u ”roh bau” stanje!

Imaju li na ovu temu što poručiti iz HNK Cibalia?

Naravno. Prvo, nije istina da je blokada skinuta danas, nego prije nekoliko dana, točnije krajem veljače. Što je lako provjerljiva informacija koju je Milenko Bošković očigledno znao, pa sada želi ispasti kao Cibalijin spasitelj. Ali, to naprosto ne odgovara činjeničnom stanju. Da je imao dobru volju pomoći Cibaliji, blokadu bi povukao još u siječnju pa bi klub bio u mogućnosti povući državna sredstva pomoći za spašavanje radnih mjesta, na što bi HNK Cibalia imala pravo da klub nije bio u blokadi. Klub je u proteklom tromjesečnom razdoblju zbog toga ostao bez, otprilike, 50-ak tisuća eura. Drugo, ako Milenko Bošković kaže da je u posjedu poslovnih prostora već 25 godina, kako to da je vraćanje u prvobitno stanje dolazak do ”roh bau” razine, a donedavno važeći ugovor o zakupu je bio zaključen 2015. godine. Dakle, u tom trenutku oba lokala bila su uređena, dok je danas stanje stvari u njima takvo da izgledaju kao arheološka nalazišta. Ali, dobro, o toj i drugim temama vezanim uz Milenka Boškovića HNK Cibalia će raspravljati na sudu. To su odnosi koja je ova uprava zatekla, a neka ih rješavaju institucije – rekla je Dea Lasić, predsjednica Uprave HNK Cibalia.