Milinković: Oluja je bila operacija svih operacija, majka svih bitaka!

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, kao i 27. obljetnice VRO Oluja na Memorijalnom groblju žrtva iz Domovinskog rata u Vukovaru položeni je vijenac i upaljene svijeće, svim žrtvama koji su dali svoje živote za Domovinu.

Zajednički vijenac je položilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koju je predvodio predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, uz nazočnost vijećnika Županijske skupštine, pročelnika Upravnih odjela i službi, ravnatelja i direktora županijskih poduzeća i ustanova te članova Savjeta za branitelje VSŽ.

Čestitajući svima stanovnicima VSŽ današnji dan Milinković je izrazio zahvalu svima koji su dali svoj doprinos u Domovinskom ratu, a posebno hrvatskim braniteljima.

– Danas slavimo i Vojno-redarstvenu operaciju Oluja, jer to je bila operacija svih operacija, majka svih bitaka kojom je oslobođena petina naše Domovine. Pokazali smo snagu i moć hrvatske vojske. Olujom su se stekli uvjeti za povratak stanovnika na okupirano područje, ali i za mirnu reintegraciju te povratak stanovnika na područje Vukovarsko-srijemske županije – naglasio je Milinković.