Minimalna pobjeda Nebeskoplavih u „generalci” uoči premijere protiv Opatije; Cibalia – Vukovar 1991 1:0

Cibalijina generalna provjera rezultatski je uspjela, Nebeskoplavi su porazili momčad trećeligaša Vukovara 1991 s minimalnih 1:0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Jakov Karabatić koji se najbolje snašao u gužvi nakon kornera, pa provukao loptu iza leđa Ivana Marijanovića.

Bio je to jedini pogodak u utakmici koja je je bila žustra, dinamična, oštra (ne i gruba!), kao za bodove. Vukovar 1991 je bio iznenađujuće dobar, ozbiljna je to, sjajno organizirana i vođena ekipa koja je potkraj utakmice – kada je domaći trener Petar Tomić malo promiješao sastav – bio neugodan u igri prema naprijed. Zrelu prigodu za izjednačenje nije realizirao Mario Tadić čiju je nimalo bezazlenu prijetnju neutralizirao Cibalijin vratar Roko Runje.

Cibalia je ostavila dojam fizički spremne momčadi, trkački fond tjedan dana prije početka sezone bio je na zadovoljavajućoj razini. Kroz sljedeći tjedan Tomić će zasigurno još malo osvježiti momčad koja će u borbu za bodove sljedeće subote kada će na travnjaku stadiona pokraj Bosuta ugostiti Opatiju.

 

CIBALIA 1

VUKOVAR 1991 0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 120. Sudac: Menđušić (Vinkovci). Pomoćnici: M. Damjanović (Đeletovci) i Marinović (Vinkovci).

STRIJELAC: 1:0 – Karabatić (43).

CIBALIA: Runje, Išasegi, Oršolić, Karabatić, Stanić, Pušić, Pavlak, Filipović, Bubnjar, Knežević, Jelić (još su igrali: Miljanić, Župarić, Pesciallo, Križanović, Bajić, Perić-Komšić).

Trener: Petar Tomić.

VUKOVAR 1991: Marijanović, Pavičić, Dogan, Robaina, Aleksić, Radošević, Biljan, Jara, Tustonjić, Vuksan, Gonzalez (još su igrali: Dubrović, Škarica, Lugo Paz, Golub, Brajković, Bognar, Ljaljić, Tadić).

Trener: Miroslav Bojko.