Ministar obrane Mario Banožić uručio ugovore o najmu stanova pripadnicima HV-a

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj zajedno s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom uručili su danas četvorici pripadnika Hrvatske vojske ključeve i ugovore o najmu stanova u gradu Vukovaru.

– Danas je važan dan za naše pripadnike i njihove obitelji koji tako rješavaju svoje stambeno pitanje, ali i za gradove u kojima se te mlade obitelji nastanjuju – rekao je ovom prigodom ministar Mario Banožić uz podsjetnik kako je ovo jedan od modela stambenog zbrinjavanja hrvatskih vojnika, osobito na području potpomognute državne skrbi.

– Uvjeren sam da ćemo tako činiti i u budućnosti, osobito kada ovdje u Vukovaru uspijemo završiti projekt premještanja kompletne jedne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Na taj način imat ćemo cjelovitu priču koja će biti na korist Hrvatskoj vojsci i hrvatskim građanima. Ako promatrano kroz element demografske obnove Grada Vukovara, mislim da ćemo itekako unaprijediti priču ovdje u Vukovaru i bit ću sretan ako to uspijemo napraviti u proljeće iduće godine – dodao je Banožić.​

Skupnik Dražen Malančuk, pripadnik Inženjerijske bojne, zahvalio je Ministarstvu obrane, Gradu Vukovaru i Središnjem državnom uredu za stambeno zbrinjavanje na ovom projektu tripartitne suradnje.

– Nadam se da će ovaj projekt i dalje živjeti kako bi i ostali kolege bili stambeno zbrinuti. Sretan sam, ponosan i čast mi je što sam izabran među četiri pripadnika koji su dobili stanove – poručio je skupnik Malančuk.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj zajedno s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom uručili su u utorak, 1. prosinca 2020. četvorici pripadnika Hrvatske vojske ključeve i ugovore o najmu stanova u gradu Vukovaru | Foto: MORH / F. Klen