Mirisi jeseni i Vukovara sljedećeg vikenda na 14. Vukovarskom etno sajmu

FOTO: Marko Balaži, izvor TZ grada Vukovara

Jesen je pokucala na vrata. Od zlatnih suncokreta, krupnih plodova kestenja tople smeđe boje i rodnih kukuruza, preko mirisnih vinograda do jabuka, krušaka i bundeva. Pod nogama šuškavi tepih duginih boja, a u zraku niti babljeg ljeta. Sve miriše na obilje i na radost. I sve to može se doživjeti na jednom mjestu ako se odlučite prve dane ovog godišnjeg doba provesti u Vukovaru na 14. Vukovarskom etno sajmu koji se održava od 24. do 26. rujna.

Sadržaja neće nedostajati, druženja smo svi željni, tradicije se uvijek dobro prisjetiti, a susreti s dragim ljudima su dobro došli. Vjerujemo da će u tri dana trajanja sajma svatko pronaći svoju interesnu sferu, sudjelovati u jednoj od radionica, uživati u bogatstvu narodnih nošnji i nastupima KUD-ova, domaćih i gostiju, probati gastronomske specijalitete iz cijele Hrvatske i osvježiti se Vukovarskim i drugim pivima na Vukovar OktoBierFest-u.

Petak i nedjelja su rezervirani za tamburaške sastave Sremci i Libero, a u subotu će posjetitelji moći uživati u nastupu popularne i omiljene Vanne. U nedjelju, pak, u okviru etno sajma bit će obilježen i Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

Povodom obilježavanje Svjetskog dana turizma, Udruga vodiča u nedjelju organizira razgled grada u pratnji kostimiranih vodiča pod nazivom Turist u svom gradu. Stoga zadnji vikend u rujnu rezervirajte za Vukovar, koji vam uvijek ponudi više no što očekujete.