Mirko Godanj novi trener ivankovačkog Bedema

Na Gracu su s dnevnoga reda skinuli pitanje trenera seniorske momčadi. Prije dvadesetak dana, podsjećamo, klupu ivankovačkog trećeligaša nakon dvije i pol sezone napustio je Josip Raić-Sudar, a predsjednik Stjepan Šimić rastrčao se na sve strane kako bi pronašao novo rješenje.

I pronašao ga je, istini za volju nakon dvije odbijenice (Mladen Bartolović, Mario Lučić), u liku Mirka Godanja, 45-godišnjeg trenera iz Cerne iza kojega je doista turbulentna godina. Naime, početkom godine na izmaku Godanj je bio trener ceranskog županijskog prvoligaša Tomislava, ljetos je preuzeo kormilo jarminačkog četvrtoligaša Borinaca koje je držao pet kola, a nakon korektnog rastanka sa Zelenima još korektnije je odradio osam prvenstvenih ovojesenskih etapa na klupi vođinačke Mladosti (Prva ŽNL-VS).

Prije dva dana kontaktirao me predsjednik Šimić i ponudio suradnju. Bio je to poziv koji se ne odbija, tj. izazov koji se objeručke prihvaća. Dobio sam prigodu iskoračiti na trećeligašku scenu, na meni je da pokažem jesam li joj dorastao. Uvjeren sam da jesam. A ono što je posve sigurno, stigao sam u uređen klub, to je valjda jasno. Bedem je u posljednjih desetak godina napravio golem iskorak u organizacijskom i infrastrukturnom smislu, stabiliziran je i u kontekstu rezultata. Sretan sam što sam postao dio Bedemove priče, neću se štedjeti kako bi opravdao ukazano povjerenje i čast – naglašava Godanj koji će prvu prozivku igračkoga kadra obaviti 15. siječnja za kada je zakazana prva prozivka kojom će ujedno biti označen i početak priprema za nadolazeću proljetnu polusezonu Treće HNL Istok.

Bedem je, uglavnom, riješio važan kadrovski problem; Godanj je sportaš u svakom genu, nekoć vrstan nogometaš koji je u međuvremenu ovladao i trenerskom strukom, afirmirao se i dokazao da za njega u nogometu nema mnogo tajni.

Mirko Godanj, novi trener Bedema, FOTO: privatna arhiva