Miroslav Bojko: U Oriovcu smo se izvukli, ali prepotenciju više neću tolerirati!

Miroslav Bojko nanizao je s Vukovarom 1991 čak 20 utakmica bez poraza FOTO: db

Miroslav Bojko „visio je kao luster” prošle srijede u Oriovcu; prvi poraz otkako je preuzeo kormilo VU-trećeligaša već je bio na vidiku, a onda se ukazao Patrik Džalto koji je u 3. minuti nadoknade zabio za konačnih 2:2!

– Izvukli smo se! Čim je zadnja minuta, ne mogu ništa drugo reći. Bez obzira na tijek događanja – kaže Bojko.

A tijek događanja bio je takav da je Marko Ljaljić sredinom prvoga dijela zabio za vodstvo Vukovaraca koji su prokockali još i nekoliko zicera. A onda, sve se okrenulo. Uključujući i semafor, krajem prvog poluvremena i početkom nastavka Oriolik je preokrenuo na 2:1. I onda, drž’, ne daj… Ipak – bod u već opisanoj završnici.

– Bili smo prepotentni, a nismo smjeli. Imali smo kontrolu igre i rezultata, a onda smo počeli driblati u vlastitom petercu, iz čega smo dobili prvi gol. Čisti poklon. Drugi smo primili iz kornera; vrhunski centaršut, vrhunski trzaj glavom. Ali, svejedno, bili smo neodgovorni, jer nismo čuvali obrambenu zonu na prvoj stativi s dogovorenim brojem igrača, a onda smo još zakazali i u igri „čovjek na čovjeka”. Neodgovornost, ništa drugo. No, prepotenciju i neodgovornost više neću tolerirati.

Kako protiv neodgovornosti i prepotencije?

– Imali smo sastanak, ukazali na pogreške, nadam se da smo riješili neke stvari. Bili smo presigurni u sebe, kao da će protivnik sam sebe pobijediti samo zato što smo mi Vukovar 1991. A neće…

Bojko primjećuje još nešto:

– Proljetos smo bili bez pritiska, u drugi dio sezone ušli smo neopterećeni, jer zbog bodovnog minusa nismo imali što izgubiti. A sada je priča bitno drugačija. U sezonu smo ušli kao jedan od dva-tri glavna favorita, s jasno izraženim šampionskim ambicijama. Od lovca smo postali lovina, svima zanimljiva zbog našeg niza od 20 prvenstvenih utakmica bez poraza (16 pobjeda, četiri remija, op.a.).

Drugim riječima, svi žele prekinuti blistavu seriju Bojkove družine…

– Mene ovaj pozitivan niz uopće ne opterećuje, makar kod igrača osjetim nekakav meni neobjašnjiv pritisak. Kao da strahuju od toga da toj seriji ne dođe kraj. A doći će, kad-tad. Bilo bi dobro dogodine u ovo vrijeme.

To bi značilo da je Vukovar 1991 drugoligaš?

– Ponavljam, ambicije ne skrivamo, želimo u viši rang. I sa svim tim pritiscima se moramo znati nositi. U svakoj utakmici, a sutrašnja u Bukovlju je najteža. I to iz jednog jedinog razloga; prva je sljedeća – zaključuje Bojko koji u subotnjem dvoboju protiv Slavonca – koji, nota bene, ove sezone još nije primio pogodak, ne može računati na neke koncepcijski važne igrače, poput Jakova Biljana, Blaža Tustonjića, Robina Gonzaleza, Valentina Jare i Josipa Barišića.