Mlada Vinkovčanka Ana Hrgovčić hobi pretvorila u posao s prihodima većim od 439 tisuća eura!

FOTO: screenshot/Lider podcast

Mlada Vinkovačka poduzetnica Ana Hrgovčić u najnovijoj epizodi „Priče o uspjehu“ u izdanju Lidera, progovorila je o pokretanju vlastitog posla iz hobija. Ova najmlađa gošća emisije, koja je doživjela više od 60 emitiranih epizoda, prema vlastitom priznanju, sasvim spontano i slučajno prilikom posjete botaničkim vrtovima u Nizozemskoj ponijela je za suvenir biljku begonija tamaya. Riječ je o bonsai stablu koje traži određenu njegu.

Pomalo istražujući, spoznala kako u Hrvatskoj nitko ne izrađuje terarije i iz hobija ih je krenula izrađivati 2020. godine tijekom korone. Tako je tijekom studiranja iz male sobice pokrenula posao, a najzaslužnijima u tom trenutku proglašava medije koji su pratili što radi. Dobivanjem velikog posla za izradu poslovnih poklona za jednu banku shvatila je kako je ovo prilika koju ne smije propusti.

Prvo smo bili hobi, a nakon toga obrt te potom tvrtka. Zadovoljna sam ovim oblikom gdje zapošljavam ljude te imam veće prilike za dizanje kredita za moguća veća širenja. U početku sam morala zamrznuti studiranje, no imala sam podršku roditelja što mi je bilo najbitnije, govori između ostalog o samim počecima.

Uz klasične studentske poslove, Ana sama priznaje kako nije imala nikakvo ozbiljnije prethodno radno iskustvo, a pogotovo poduzetničko. Učenje na pogreškama, ali i pohađanje neformalnih tečajeva nešto je što mlada poduzetnica svakodnevno čini bez obzira što je u međuvremenu ipak uspjela steći fakultetsku diplomu. Trenutno je vlasnica tvrtke s desetak zaposlenih i prihodima u 2023. godini koji su veći od 439 tisuća eura, a osim u Vinkovcima ima otvorene poslovnice u Zagrebu, Osijeku, Puli, Spliti i Rijeci.

Kako se hobi pretvara u uspješan posao možete pogledati OVDJE.