Mladi iz Studentskog katoličkog centra Split u posjetu Vukovaru i Slavoniji

Proteklih dana mladi iz Studentskog katoličkog centra Split (SKAC_St-a) boravili su u Slavoniji. Bili su smješteni u Jarmini, no bilo ih je posvukud:

– Nas 53-oje smo Slavoniju prije svega posjetili kako bismo sudjelovali u programu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. No, osim Vukovara posjetili smo još neka slavonska mjesta poput Đakova, Osijeka, Aljmaša, stigli smo i do Kopačkog rita. Bilo nam je jako lijepo, nezaboravno. Osim što smo u Jarmini noćili, proveli smo i neko vrijeme s njezinim žiteljima moleći krunicu, slaveći zajedničku misu, odajući počast braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu te družeći se – kaže Anđela Teklić, predsjednica SKAC_ST-a.

Rečenica-dvije i od njihovih jarminačkih domaćina:

– Prije svega zahvala članovima SKAC_ST-a koji su odabrali Jarminu kao svojevrsnu bazu prilikom posjeta Slavoniji. Nadam se da smo bili dobri domaćini. Svakako zahvala i Općini Jarmina koja nam je u tome značajno pripomogla, kao i OPG-u Snježana Draganić na donaciji te brojnim mještanima koji su iskazali gostoprimstvo našim splitskim prijateljima. Za sve nas ovo je bilo predivno iskustvo, a splitska ekipa bila je nevjerojatna. Stekli smo nova prijateljstva i radujem se ponovnom susretu. Ovo nije „zbogom”, nego „doviđenja”, sigurna sam u to – čuli smo od Ivane Draganić, organizatorice posjeta mladih Splićana Slavoniji.