Mlinarić (DP): Plenkoviću, ti si na potezu! Ako si baja i ako nisi ono što si bio 90-ih godina…

Stipo Mlinarić, saborski zastupnik iz redova Domovinskog pokreta, naglašava kako su Hrvatsku zadesile nepogode, ali…

– Najveće su Andrej Plenković i HDZ te Zoran Milanović!

Mlinarić je (pro)komentirao i Plenkovićevu izjavu o tome da od oporbe traži sazivanje izvanredne sjednice Sabora na temu helikoptera kojim je na Hvar u posjet predsjedniku Milanoviću doletio Milorad Dodik.

– Javnost treba znati da izvanrednu sjednicu Sabora može sazvati predsjednik Republike, kao što ju je sazvao radi krađe u HEP-u i štrajka u pravosuđu, ili većina od 76 saborskih zastupnika potpisima. Jedino što je konstanta kod Plenkovića i Milanovića je laž. Ne može oporba sazvati izvanrednu sjednicu Sabora. Poručujem mu; neka HDZ organizira prikupljanje potpisa za izvanrednu sjednicu Sabora u vezi helikoptera i Domovinski pokret će dati potpise – dodao je Mlinarić kojega jako zanima kako je taj helikopter, kojim je Plenković jučer zapravo manipulirao ili sam sebi zabio autogol, preletio iz Republike Srpske do Hvara i kako je preletio cijelu Hrvatsku, a da Ministarstvo obrane nije to znalo, kao ni Ministarstvo vanjskih poslova.

– Je li to sigurnost Hrvatske ili je to isto kao dron koji je doletio prije godinu i nešto dana, a da nismo ni trepnuli, i pao pokraj studentskog doma u Zagrebu? Prema tome, Plenkoviću, ako nisi znao da je helikopter preletio Hrvatsku, onda je to tvoja odgovornost. Sazovi izvanrednu sjednicu Sabora, raspusti Sabor i raspiši izbore, jer to je neoprostivi propust da nas preleti letjelica koja tko zna što je radila. Je li snimala tijekom cijelog leta preko Hrvatske, mi to ne znamo. Plenković to ne zna, ministar obrane Banožić to ne zna, ministar policije to ne zna. Tako oni kažu, a netko laže – napomenuo je Mlinarić.

Ponovio je kako je jedina konstanta kod Plenkovića i HDZ-a te Zorana Milanovića laž i kako jedan drugog optužuju, dok narod trpi i ispašta. Poručio je da je toga bilo dosta. Ispričao je da je slušao jučer Plenkovića kad je odgovorio na novinarsko pitanje o željeznim ogradama na Markovu trgu i čuo njegova objašnjenja o tome kako je njegov život bio u opasnosti.

– Ja ga pozivam iz ovog grada, Vukovara, u kojem sam se borio i u kojem je poginulo 2.717 ljudi, da razmisli kako se osjećaju ti ljudi kad koalira sa SDSS-om ili kad ide u Srbiju kod premijerke Ane Brnabić i ne pita niti za nestale, niti za logoraše, niti za ratnu odštetu. Kako nas nisi opasao željeznim ogradama od njih, nego sebe? Bez razloga i bez potrebe. Prema tome, neka HDZ da listu za potpise za izvanrednu sjednicu Sabora i Domovinski pokret će potpisati – pozvao je još jednom Mlinarić te dodao će se tada vidjeti tko laže i čiji je propust to što je srbijanski policijski helikopter doletio iz BiH i preletio cijelu Hrvatsku te zaključio:

– Mi stojimo na raspolaganju s našim potpisima. Plenkoviću, ti si na potezu ako si baja i ako nisi ono što si bio devedesetih godina!