MOST od prvog dana uspostavio učinkovit sustav vlastitog pružanja neposredne pomoći Banovini

Smatrajući kako je državni aparat trom u ovoj situaciji katastrofe koja je pogodila Banovinu, brojne skupine građana, istinske nevladine udruge, navijači, ali i političke stranke uspostavili su svoje lance pružanja hitne pomoći i podrške stradalima na širem području Gline, Petrinje i Siska. Među prvima koji su reagirali na takav način bili su članovi i simpatizeri stranke MOST.

Saborski zastupnik Miro Bulj stigao je iz Sinja u Petrinju s potrepštinama za ljude pogođene potresom u Petrinji, Glini, Sisku i okolnim selima, a potom mu se na isti način pridružio i Nikola Grmoja. Sa svojim punktom smješteni su benzinske crpke INA-e u blizini Lidla u Petrinji odakle po cijele dane, od prvog dana razvoze hranu po okolnim selima.

Saborski zastupnik MOST-a Marin Miletić sa „svojom“ riječkom ekipom i Zvonimir Troskot nalaze se u Nebojanu preko puta vatrogasaca gdje pomažu ljudima pokrivati kuće i razvoziti potrepštine po okolnim selima.

Luca Gašpar Šako  i zagrebačka ekipa u Glini kod Osnovne škole Glina kuhaju tople obroke za mještane te iste razvoze po selima gdje im je javljeno da postoji potreba za istima.