MOST podržava Gorana Kajkića kao kandidata za gradonačelnika Vinkovaca

Na službenim stranicama MOST-a na nacionalnoj razini danas je pružena podrška Goranu Kajkiću iz Živog zida u utrci za mjesto vinkovačkog gradonačelnika.

– U Vinkovcima je na vlasti HDZ 30 godina. Grad je pod njima oronuo. Nedostaje mu sjaj. Vrijeme je da Vinkovci izaberu čovjeka koji do sada nije imao priliku pokazati sve svoje kvalitete. Most u Vinkovcima stoji uz kandidata Gorana Kajkića i dajemo mu apsolutnu podršku na izborima u svibnju 2021. Pozivamo sve birače da učine isto. Vrijeme je u cijeloj Hrvatskoj za nova, mlada lica – stoji u objavi MOST-a.

Ova podrška ne čudi s obzirom kako Goranovog brata Nikolu u utrci za mjesto župana vukovarsko-srijemskog, uz Hrvatske suvereniste izravno podupire i MOST, tako da možemo dokučiti što je poveznica ove podrške.

Međutim, upitno je koliko ova podrška Goranu Kajkiću može pomoći s obzirom na sve probleme koje MOST u Vinkovcima ima. Naime, od osvojenih 5 mandata na prošlim lokalnim izborima, do kraja mandata ovu stranku napustilo je svih pet vijećnika. S druge strane, značajna je to psihološka podrška s obzirom kako će oba Kajkića u kampanji moći računati na izravnu potporu koju će im svojim dolaskom pružiti istaknuti saborski zastupnici poput Bože Petrova, Nikole Grmoje i Nine Raspudića te eurozastupnika Ivana Vilibora Sinčića. Prema neslužbenim informacijama, barem jedan Kajkić (ako ne i oba!) moći će najvjerojatnije računati i na potporu saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto te eurozastupnika Mislava Kolakušića.