Mostovka Kristina Bakula najavljuje prikupljanje potpisa za ostavku župana Dekanića

Kristina Bakula (Most), vijećnica u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, oglasila se priopćenjem u kojem najavljuje prikupljanje potpisa za ostavku župana Damira Dekanića. Prenosimo ga u cijelosti i u integralnom obliku:

S obzirom na to da župan Dekanić šuti, skriva se i bježi od javnosti te se ponekad obrati priopćenjem iz sjene o incidentu koji je direktno povezan s njim, predložila sam vijećnicima Kluba Mosta da krenemo sa skupljanjem potpisa za predlaganjem opoziva župana što su kolege u Klubu jednoglasno prihvatile.

Sukladno zakonu krenut ćemo s prikupljanjem potpisa za opoziv, što znači da je moć opet u rukama građana koji sami mogu odlučiti žele li ovakvog župana ili ne. Pozivam sve vijećnike Županijske skupštine, posebice oporbu i one koji se zalažu za suverenu i pravednu domovinu, da daju svoje potpise za ovu inicijativu s kojom krećemo sutra.

Prema javno dostupnim snimkama i iskazima, župan je neovlašteno koristio službeno vozilo te je vrlo izgledno dao ili lažni iskaz ili utjecajnim položajem doveo do toga da su se zbog njega krivotvorile javne isprave. Ovakvo ponašanje i odugovlačenje je dovelo do nepopravljivog nepovjerenja u župana i vjerodostojnosti bilo kojeg njegovog iskaza i obećanja te budućeg djelovanja.

Zbog svega navedenog, župan Dekanić više ne može obnašati dužnost župana. Nadam se i vjerujem da će nadležne institucije utvrditi istinu i da neće pokleknuti pod pritiskom politike. Znam i vjerujem da ima dobrih ljudi koji pošteno i savjesno obavljaju posao i u tim institucijama te im poručujem da budu ustrajni i neustrašivi.

Kao što sam prva pozvala oporbu odmah na početku na zajedničko djelovanje za dobrobit naših sugrađana, na što se nitko od kolega nije odazvao, nadam se kako će ovaj put biti hrabri i odlučni te nam se pridružiti s potpisima u ovoj inicijativi. Osim oporbe, kao što sam rekla, pozivam sve da daju svoje potpise, jer je to moralan i odgovoran čin kad već župan ne želi preuzeti odgovornost za svoje postupke i dati ostavku. Oni koji poštuju ovu zemlju i ljude, na mome bi mjestu napravili isto, navodi se u priopćenju koje potpisuje Kristina Bakula, predsjednica Kluba Mosta Vukovarsko-srijemske županije.