Može li ova noć proći bez petardi?

Novogodišnju noć uobičajeno svi znamo zvati i „najluđom noći u godini“. Nažalost, cijela 2020. godina bila je dovoljno luda pa nema potrebe da nam njezin, toliko željeni kraj, bude obilježen petardama i ostalim vrstama eksplozija inače uobičajenih za ovaj dan u godini.

Imali smo potres na Banovini koji smo i mi u Vinkovcima više-manje svi osjetili, što je neuobičajeno za naše područje. Onda je svima jasno, koji u ovih par dana nisu bili na Banovini, kolike je posljedice takva sila ostavila.

Dijete u Petrinji je poginulo. Još šestero ljudi u okolici Gline izgubilo je živote. Prekosutra je Dan žalosti. Hrvatska tuguje, ali se i bori!

Uz sve to, tu nam je i taj prokleti COVID koji smo nekako smetnuli s uma. Ali nisu i članovi obitelji tri osobe koje su u protekla 24 sata preminule na području naše županije! Imajmo obzira.

Zbog učestalih podrhtavanja tla, ljudskih stradavanja i materijalnih šteta svi smo suočeni sa strahom i neizvjesnošću. Prasak i buka pirotehnike dodatno negativno utječu na psihičko stanje svih – Suzdržite se od korištenja pirotehnike! Pomozite i na ovaj način!“ – područuju iz MUP-a.

Ne budimo idioti, ne bacajmo večeras petarde. Nije vrijeme.

Sretna nova 2021. godina!