Na 21. Memorijalu Robert Bajtal plesovi i nošnje iz cijele Hrvatske

Memorijal Robert Bajtal stigao je do svog 21. izdanja, opet u organizaciji vinkovačkog Kulturno-umjetničkog društva Lisinski čiji je dugogodišnji i istaknuti član bio tragično preminuli folkloraš u čiju se čast ovaj događaj održava već više od dva desetljeća.

Na pozornici u vinkovačkoj pješačkoj zoni, ispred Gimnazije, osim članova Lisinskog folklorne plesove izvodili su još i gostujući KUD-ovi iz Ivanovca i Sibinja.

– Večeras u Vinkovcima možemo uživati u pjesmama i plesovima iz svih krajeva Hrvatske, jer 21. Festival folklora Robert Bajtal još jednom je u naš grad donio svo bogatstvo naše tradicijske kulture. Zahvaljujući Folklornom ansamblu Lisinski tradicija se nastavlja, a naše bogato nasljeđe prenosimo i na mlađe generacije – rekao je ovom prigodom vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Osim plesnih koreografija ovom zgodom predstavljene su i nošnje iz raznih krajeva Hrvatske koje predstavljaju istinsko bogatstvo hrvatske tradicijske kulture. Lijepo je bilo na Bajtalovu memorijalu…